Karşıyaka deplasmanda sıralamada bir sıra altında bulunan Galatasaray’ı 86-92 yenerek, önemli bir galibiyete imza attı.Bu galibiyetle ilk dörtteki yerini garantiledi. 

  Ufuk Sarıca bir satranç ustası gibi maçı yönetti. Hoca senaryoyu yazmış. Oyuncularımıza da oynamak kalmış! Onlar da üstlerine düşeni yaptılar. Karşıyaka, eksikler dolayısıyla, planlarını değiştirmek zorundaydı.Maçın önemi de buydu. Play-oflarda ne oynayacağız? Karşıyaka’nın ligi 4. tamamlayacağını tahmin etmek için kahin olmak gerekmiyor! Oradaki ilk rakibimiz de Galatasaray olacak diye düşünüyorum. Galatasaray İyi takım. Ama normalde bizim seviyemizde değiller. Hillard ve Carey takımda olsa çok rahat geçeriz. Bu eksiklerle bile turu geçeceğimizi söyleyebilirim. 

  Oyuna dönersek, bu oyun satranç olsa vezir tabii ki McCollum. Büyük tecrübe, büyük yetenek.Canlı seyrettiğim için , kendimi şanslı hissettiğim basketbolculardan biri . Naumoski’yi canlı izlemiş olmak nasıl bir ayrıcalıktı ? Hiçbir farkı yok. Oyunun başında Sipahi’nin doğru pas tercihleri ve riske edilen Kabaca’nın dış şut tehdidi planı çalıştı. İçeride de Deniz iyi savunma yapınca işler iyi gitti. Rakip bu bölümde çok iyi mücadele etti. Biz de bir kaç basit hata yapınca fark bir türlü açılmadı. İlerleyen dakikalarda genç Haltalı hücuma çeşitlilik kattı. Deniz ve Martin de hücuma destek verince bir ara çift haneli farkları görsek de devre 8 sayı farkla bitti. 

  İkinci yarı play-of yarışında iyi bir yer kapmaya çalışan Cimbom , yüksek konsantrasyon ile oyuna başladı. Farkı da kapattıkları gibi bir ara öne geçtiler. Karşılıklı basketler ve top kayıpları ile maçın sonuna dengeli girildi. Sonrasında McCollum her zamanki gibi fişi çekiverdi! 

  Galibiyetten ziyade oyunun , önemli olduğu bir maçtı Karşıyaka için. Oyun da bu kısa rotasyona göre çok iyiydi. Hocamız bu dar kadroya rağmen bizi umutlandırdı. Gidebildiğimiz yere kadar gideceğiz. 

  Sevgi ve saygılarımla