Karşıyaka, ligin zayıf ekiplerinden, Samsun Reeder’a karşı çok üstün bir oyun sonunda 103-71 kazanmayı başardı . Bu galibiyetle, Karşıyaka 3.lük iddiasını devam ettirdi. 3.lük için Beşiktaş’ın maçlarının sonuçlarını bekleyeceğiz.

  Karşıyaka’da 12 oyuncu da skor üretti. Maçın başından sonuna kadar Karşıyaka rakibine hiç şans tanımadı. Çok rahat geçen maçta , genel olarak genç oyunculara süre veren Ufuk Sarıca , gençleri parkede uzun süre tuttu. Yerli oyunculara özgüven kazandırdı. Tırpancı,Celep zor maçlarda da süre alabileceğini gösterdi.  

  Samsun ekibi , benim bu ligde seyrettiğim en zayıf takım. Gençlerle edebildikleri kadar mücadele ettiler. Sadece tek yabancı ile oynayan Samsun Reeder’ın bu ligde işi çok zor. Veda maçlarını oynuyorlar. 

  Karşıyaka için bu maç ölçü olamaz. Zaten fark açıldıktan sonra , düzen dışı bir basketbol oynandı. Oyuncuların bireysel yeteneklerini ortaya koydukları bir maç oldu. Sipahi’yi bu noktada ayırmak lazım. Sipahi düzene dönük oyununu sürdürdü. Bu da nasıl iyi bir profesyonel olduğunu gösterdi. Aynısı tabii ki McCollum için de geçerli. Büyük yetenek , büyük profesyonel. 

  Sonuç olarak Karşıyaka, ligdeki en kolay galibiyetine imza attı. 

  Son söz federasyona ; Karşıyaka gibi , taraftarı , bütün herkes tarafından bilinen bir takımın maçları , Cumartesi saat 13.00’da oynatmak bir basketbol cinayetidir! 

  Sevgi ve saygılarımla