Önergede yer alan sorular, konunun detaylarına ışık tutuyor.

Devlet Bahçeli | Cüret edenlerin başı ezilmeli Devlet Bahçeli | Cüret edenlerin başı ezilmeli

Açık Ceza İnfaz Kurumlarında bulunan hükümlülerin özel izin talepleri konusunda İdare ve Kurullar mı yoksa Kanunlar ile Yargıtay kararları mı esas alınmaktadır?

Farklı şehirlerdeki cezaevlerinde ve farklı mahkemelerde verilen kararlar arasındaki çelişki, yasal mevzuattaki eksikliklerden mi yoksa karar vericilerin yorum farklılıklarından mı kaynaklanmaktadır?

Açık Ceza ve İnfaz Kurumu İdare ve Gözlem Kurulu Başkanlıklarının, kanunlar, Yargıtay kararları ve İnfaz Hakimliğinin verdiği kararlara uymama ve kendi kararlarında ısrar etme tutumları, adalet duygusu ve hukukun evrensel ilkeleriyle ne derece bağdaşmaktadır?

Binlerce hükümlüyü etkileyen özel izinler konusunda içtihat ve uygulama birliği sağlanması amacıyla Adalet Bakanlığı tarafından bir düzenleme yapılması düşünülmekte midir?

Yargıtay 1. Ceza Dairesinin belirlediği karara rağmen özel izin hakkından yararlandırılmayan hükümlü sayısı ve bu durumla ilgili yapılacak işlemler hakkında bilgi verilecek midir?

Kanunlara ve Yargıtay kararlarına rağmen özel izin kullandırmayan kurullar ve yetkililer hakkında idari bir işlem yapılması düşünülmekte midir?

Editör: Egemen Sayın