Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kırım Tatar Sürgünü'nün 80. yıl dönümü vesilesiyle Kırım Tatarlarının haklarını savunma sözü verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kırım Tatarlarına Destek Mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kırım Tatar Sürgünü'nün 80. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında, Türkiye'nin Kırım'da yaşayan ve işgal sonrasında bölgeden ayrılmak zorunda kalan Kırım Tatarlarının haklarını her koşulda savunacağını belirtti.

Türkiye, Kırım Tatarlarının Yanında Duracak

Erdoğan'ın açıklamalarıyla Türkiye'nin, Kırım Tatarlarına destek olma kararlılığı bir kez daha vurgulandı. Türkiye, Kırım'da yaşayan veya zorunlu olarak göç etmek zorunda kalan Kırım Tatarlarının haklarını koruma konusundaki kararlı duruşunu sürdüreceğini taahhüt etti.

Kırım Tatarlarına Türkiye'den Güçlü Destek

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mesajı, Kırım Tatarlarına Türkiye'nin sağlam ve sürekli desteğini gösterdi. Türkiye'nin, Kırım Tatarlarının haklarını savunma misyonunda güçlü bir şekilde duracağı ve uluslararası toplumu da bu konuda duyarlı olmaya çağırdığı belirtildi.

3,3 milyar lira borç iddialarına yanıt! İBB, "Bu borç iştirak şirketlerine ait" 3,3 milyar lira borç iddialarına yanıt! İBB, "Bu borç iştirak şirketlerine ait"

Erdoğan, mesajında şunları kaydetti;

Bugün Kırım Tatar Sürgünü'nün 80'inci yıl dönümü. Kırım Tatarı kardeşlerimizi ana yurtlarından kopartan, bugün hâlâ acısını kalbimizde hissettiğimiz büyük acılara neden olan bu elim hadiseyi hüzünle yâd ediyor, hayatını kaybeden soydaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum.

Türkiye olarak gerek Kırım'da yaşayan gerek işgal sonrasında bölgeden ayrılmak zorunda kalan Kırım Tatarlarının haklarını her hal ve şart altında savunmayı sürdüreceğiz.

Editör: Nurican ALBAYRAK