Mesajında, 19 Mayıs 1919'un, Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkarak Kurtuluş Mücadelesi'ni başlattığı önemli bir tarih olduğunu vurgulayan Kasapoğlu, bu günün gençlere armağan edilmesinin anlam ve önemine dikkat çekti.

"Bağımsızlık Mücadelesinin İlk Adımı"

Dr. Kasapoğlu, mesajında şunları belirtti: "19 Mayıs 1919, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkarak milletimizin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesini başlattığı gündür. Atatürk, bu önemli tarihi gençlerimize armağan ederek, geçmişte verilen mücadelenin hafızalarda daima yer almasını ve karşılaşılan zorluklarda yılmadan, azimle geleceğe umutla bakılması gerektiğini bizlere miras bırakmıştır."

"Milli İradenin Gücü"

Kasapoğlu, Samsun’da atılan ilk adımın milletin bağımsızlık arzusunun ayak sesi olduğunu ifade ederek, "O gün Samsun'da atılan ilk adım, genciyle yaşlısıyla, kadınıyla erkeğiyle bütün bir milletin bağımsızlık arzusunun simgesi olmuştur. Bu mücadele, irademizi asla kimseye teslim etmeyeceğimizi, şartlar ne kadar zor olursa olsun hiçbir gücün bizi dize getiremeyeceğini ve milli iradeye yaslanarak tüm zorlukların üstesinden gelebileceğimizin destanıdır," dedi.

"Umut Dolu Bir Gelecek İçin Çalışmalıyız"

Dr. Kasapoğlu, gençlerin önemine vurgu yaparak, "Şimdi bize düşen, her zamankinden çok çalışarak başta kıymetli gençlerimiz olmak üzere milletimizin her bir ferdine umut dolu bir gelecek hazırlamaktır. Merhametiyle, adalet anlayışıyla, yarınlara olan bakışıyla ve taşıdığı umutla çok özel bir gençliğe sahibiz," şeklinde konuştu.

Günaydın: Sokak hayvanlarıyla ilgili süreçten AKP, MHP'li vekiller de rahatsız Günaydın: Sokak hayvanlarıyla ilgili süreçten AKP, MHP'li vekiller de rahatsız

"Türk Gençliğinin Vicdanı"

Kasapoğlu, Türk gençliğinin dünya mazlumları için de bir umut kaynağı olduğunu belirterek, "İnanıyorum ki, başta Gazze olmak üzere tüm dünyadaki mazlum ve acı çeken toplumları Türk gençliğinin vicdanı koruyacak ve kurtaracaktır," dedi.

"Minnet ve Şükranla Anıyorum"

Kasapoğlu, mesajını şu sözlerle tamamladı: "Bu duygularla 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızı kutluyor, bizlere bu güzel vatanı emanet eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm istiklal kahramanlarımızı, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum."

Editör: Sedef Didem Ezme