SONDAKİKA! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 6 çağrı ve teşvik paketleri! SONDAKİKA! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 6 çağrı ve teşvik paketleri!

Ösen, mesajında 19 Mayıs 1919 tarihinin milli mücadele bilincinin yerleşmesinde bir dönüm noktası olduğunu vurguladı.

"Umudun ve Direnişin Adı: 19 Mayıs 1919"

Seda Kaya Ösen, mesajında 19 Mayıs'ın Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunda taşıdığı öneme dikkat çekti. "19 Mayıs 1919, umudun ve direnişin adı olmuştur" diyen Ösen, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve milli mücadelenin tüm kahramanlarını rahmetle ve minnetle andığını ifade etti.

Gençliğe ve Spora Vurgu

Ösen, 19 Mayıs'ın aynı zamanda gençliğe ve spora verilen önemi simgelediğini belirtti. Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın coşku ve sevinçle kutlandığını vurgulayan Ösen, genç nesillerin bu ruhu yaşatmasının önemine dikkat çekti.

Milli Mücadelenin Kahramanları

DEVA Partisi İzmir Milletvekili, mesajında milli mücadelenin kahramanlarını anarak, onların fedakarlıklarının unutulmaması gerektiğini söyledi. "105 yıl önce bugün, Cumhuriyetimizin temellerini atan kahramanları saygıyla anıyoruz" diyen Ösen, bu tarihi günün anlam ve önemini hatırlattı.

Ösen'in 19 Mayıs Mesajı

Ösen'in mesajı şu sözlerle son buldu: "Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızı coşku ve sevinçle kutluyor; Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve milli mücadelenin tüm kahramanlarını rahmetle ve minnetle anıyorum."

Editör: Nurican ALBAYRAK