Altay, Süper Lig hedefiyle yola çıkan Bursaspor'u 2-1 yenerek zirveye tırmanışına devam etti. 
***
Yıllardır Atatürk Stadyumu'nu kendi sahası olarak kullanan siyah beyazlılar, sonunda tribünlerin sahaya yakın olduğu bir yere geçiş yaptı. Menemen biraz uzak olmasına rağmen, taraftar takımını yalnız bırakmamıştı. Sesi daha fazla çıkıyor, takımla çok daha fazla bütünleşiyorlardı. 'Yıllar sonra taraftar ile takım buluşmuştu' diyebilirim. 
***
Her iki takım da galibiyet istiyordu. Bu sebepten dolayı yüksek tempoda bir maç oldu. Bursa topla daha çok oynasa da pozisyon bulmak açısından Altay daha üstündü. Çünkü rakibine göre daha çok koşuyor, daha sert oynuyordu. Tam saha pres yaptı. Her yeşil beyazlı oyuncunun başında bir kişi oldu, rahat oynatmadı. 
Bursa, hızlı hücum şansı yakalasa da, çok yavaş davrandı, ayakta çok top tuttu, Altay için defansa yerleşme şansı oldu. Bu nedenle uzaktan şutlara kaldı. Bu şutlarda özellikle Kubilay tehlikeli vuruşlar yaptı ama kaleyi az farkla ıska geçti.
*** 
9. dakikada Paixao'nun golü ile oyun sistemleri biraz değişti. Bursa beraberlik golü için yüklendi, Altay hızlı oyuncuları sayesinde kontra ataklarla pozisyonlara girdi. 30. dakikada da uçan adam Kappel, kendi yarı alanından aldığı topla hızla kaleye yöneldi. Arkasındaki Latovlevici, yetişmek bir yana, daha da gerilere düştü, fark açıldı. Kappel'den kaleye gitmesini beklerken, çizgiye inmeyi tercih etti. Ceza alanına çıkardığı topu Tatos güzel bir vuruşla ağlara gönderdi, farkı 2'ye çıkardı.
Müsabaka 2 dakika uzadı. Artık ilk yarı bitmek üzereyken, Bursa bir faul kazandı. Bu son ataktı, gol geldi. Fark 1'e düşmüştü.
***
İkinci yarıda siyah beyazlılar oyunu biraz yavaşlattılar. 60'lara kadar oyunun kontrolünü elinde tuttular ama sonrasında konuk takım beraberlik golünü bulmak için yüklenmeye başladı. 67. dakikada Altay çok şanslıydı. Latovlevici'nin yerden ortasına Altaylı oyuncu müdahale etti. Kaleye yönelen topa kaleci Emre son anda dokundu ve top direkten geri geldi.
Baskı gitgide arttı ama pozisyon azdı. 88'de 3 kişi ile rakip defans arkasına sarkmayı başarsa da ev sahibi takım, bunu gole çeviremedi.