Altay sezonun ilk maçında konuk ettiği Ümraniyespor'a 3-1 yenildi. Yenildi yenilmesine ama yediği 3 gol de büyük hatalardan kaynaklandı. Kaleci Aydın hiç gerek yokken kalesini terk etti 1. gol. Defanstan çıkarken top kaybı yapıldı 2. gol. Defans yerine kaleci gol atmaya gitti 3. gol.
İlk 45 dakika tamamen sıkıcı idi. Kaleye gitmekte her iki takım da zorlandı, pozisyon üretemedi.
17. dakikada Ümraniyespor kalecisi Burak, topu oyuna hemen soktu ve ileri uçtaki arkadaşına doğru degaj yaptı. Emircan tek başına 2 defans oyuncusu ile mücadele ederken, Aydın kalesini terk edip, ceza alanı dışından stoper gibi topa müdahale etmek istedi. Ama ne yazık ki böyle bir yeteneği yokmuş. Çünkü topa vururken sanki çarpışmamak için kenara çekildi. Vuramadı. Yılmaz kademeye girip müdahale etmek istedi, top yine Emircan'ın önünde kaldı. Erhan kaleye koşmuştu o esnada kaleci gibi. Emircan tam şut çekecekken Aydın ayağını koydu. Top havalandı ve Erhan'ın üzerinden ağlara gitti. Çok büyük bir şans golüydü. Ve aynı zamanda da hatalar zincirinden kaynaklanan bir gol.
1- Aydın kalesinden çıkmasa, gol pozisyonu dahi olmayacaktı. Hatta Yılmaz'ın topu alma olasılığı da vardı. Aydın'ı görünce topa koşmaktan vazgeçti.
2- Aydın topa hatalı girdi. Topa vurmaya çalışmamalı, iki ayağıyla birlikte topun tam önüne geçmeli, baraj olmalı, rakibinin topu çalma ihtimalini ortadan kaldırmalıydı.
3- Aydın sonra ayağını koydu. Burada rakibinin ve topun önüne yatsa, elini de kullanarak topa mutlaka sahip olurdu.
Skor olarak geriye düşmesi yetmezmiş gibi, Özgür'ün 37. dakikada 2. sarı kartını almasıyla, oyuncu sayısı olarak da geriye düştü Altay. Bundan sonra işi çok zordu. Ancak...
Siyah beyazlılar 2. yarıya iyi bir başlangıç yaptı. Rakip yarı alanda top dolaştırdı, kenarlardan defansı aşmaya çalıştı, sonunu getiremedi.
Kappel 51. dakikada harika bir gole imza attı ve skora eşitlik getirdi. Beraberliğin ardından Ümraniye yüklenmek istedi, defans güvenliğini tamamen bıraktı. Ev sahibi takım, defalarca rakip defansı eksik yakalasa da, yapılan pas hataları ile hepsini harcadı. İstanbul ekibi yavaş yavaş dengeyi kurdu.
69'da Mustafa Murat'ın yaptığı orta, kaleye yöneldi ve üst direkten auta çıktı. 80'de de kaleciyle karşı karşıya kalan Fernandes'in şutu üst direğe çarpıp, auta çıktı.
Defanstan çıkarken kaptırılan top, konuk takımın öne geçmesine neden oldu 81. dakikada. Uzatma dakikalarının da sonunda, orta sahada kazanılan faul atışına kaleci Aydın da gitti. Oysa o vuruşu Aydın kullanmalı, ceza alanına defans oyuncusu gitmeliydi. Kapılan top ile çok hızlı çıkıldı, çok rahat bir gol atıldı ve hakem gol düdüğünü değil de bitiş düdüğü çaldı.
Bu maçtaki skora aldanmamalı. Eksik oynamasına rağmen Altay, dişe diş bir mücadele ortaya koydu. Gelecek için ölçü olabilecek bir müsabaka olmadı.

Notlar

* Maçtan önce çimler sulanıyor. Bu da yere çarpan topun hız kazanmasına neden oluyor. Bazen bu oyuncuları çok zorluyor, top kayıplarını arttırıyor.
* İlk yarıda ceza alanına girmekte zorlanan Altay, kazanılan köşe vuruşunda paslaşmayı tercih etti, topu yine ceza alanına sokmayı başaramadı. Doğrudan ceza alanına top gönderilmeli, en azından kornerden bir heyecan yaşatılmalıydı.
* Kornerden sonra hücuma çıkmaya çalışan rakip oyuncu... Yüzü kendi kalesine dönük. Arkasındaki Erhan faul yapmayı tercih etti. Oysa burada baskı yapıp, oyalasa ve takım arkadaşının gelip basmasını beklese, çıkarken kapılan bir topa dönüşür, rakip takım gafil avlanabilirdi. Faulü hızlı hücumu engellemek için yaptı ama sırtı dönük olan oyuncunun hızlı hücuma çıkması beklenemez, iyi bir baskı yapıldığı takdirde.
* Erhan rakibinin arkasındaydı. Rakibi topu 1 metre kadar önüne attı, döndü ve orta yaptı. Erhan her ne kadar ayak koyup, engellese de, böyle döndürmemesi lazımdı. Yapışacaktı sırtına Japon yapıştırıcı gibi, onunla birlikte hareket edecek, dönmesine asla izin vermeyecekti. Tepki vermekte geç kaldı. Biraz çalışması gerekiyor.
* Putsila'nın tekniği iyi. Bunu zaman zaman gösterdi ama oyuna ağırlığını hiç koyamadı.
* Kappel çok çalıştı. Defansa gelip top kaptı, hücuma hızla çıktı, rakip defansı çok zorladı. Dar alandan topu çıkarması da başka bir meziyetiydi. Harika da bir gol attı. Ama bazen de topu ayağından çok açtı ve kaptırdı. Biraz daha zamana ihtiyacı var.
* İlk yarı su molası verildi ama hava oldukça serindi. Hatta sürekli oturan birini üşütecek kadar... 2. yarı hakem molaya gerek görmedi.
* Hakem düdüğünü çok kullandı, çok faul çaldı. Her iki takım da isyan etti. Gerçi olur olmaz her şeye isyan ediyorlar ya...
* Özgür elini kullandı, 2. sarı kartını aldı. Oyuncular ellerini her seferinde kullanır. Ben ellerini açarak oynayanlara karşıyım. Kurallara göre ellerini açarak oynamak serbest. Ama rakibinin suratına gelirse sarı ya da kırmızı kart verilir. Özgür'ün arkası dönüktü, elini açtı ve arkasındaki oyuncu suratını tutarak yere düştü. Gerçekten surata geldi mi ve sarı kartı gerektiriyor muydu, tartışılır.