Altınordu geçen haftayı 3 puanla kapatmış, gelecek için bir ışık yakmıştı. Bu hafta da Keçiörengücü deplasmanından puan ya da puanlarla ayrılmayı düşünüyordu. Olmadı...

***

Mücadele dengeli başladı. Ev sahibi takım tam saha pres yaparak rakibinin pasla çıkmasını engellemeye çalıştı. Bir yere kadar başarılı oldu. Kaleci Erhan sık sık ileriye gelişi güzel uzun oynadı. Erce'den sonra ayağa uzun paslar artık pek yoktu.

Ceza alanı içerisine top sokulsa da, isabet hiç yoktu. Ta ki 21. dakikaya kadar. Okan'ın defanstan dönen şutunda top önünde kaldı, bomboş durumdaki Anıl'a pas attı, gol geldi.

1-0 öne geçen Altınordu, kontrolü eline geçirdi, sık sık atağa kalktı, kalesine de rakibini getirmedi. 28. dakikaya kadar hiç bir tehlike yaşamayan Şeytanlar, duran toptan yapılan ortaya vurulan kafa ile kalesinde golü görüverdi.

1-1'den sonra da oyun dengelendi. Maç ceza alanı önlerinde geçmeye başladı, her iki takımın da orta sahası geriye çekildi.

44. dakikada Abdülkadir'in el teması ile Anıl yerde kaldı. Yere düşürecek bir hareket yoktu ama hakem penaltı noktasını gösterdi. Her zaman söylediğim bir şey vardır. Ellerini topa nasıl götürmüyorsan, rakibinin üzerine de koymayacaksın. Hele ki bu ceza alanı içerisindeyse. Penaltıyı yaptıran Anıl, kaleciyi geçemedi, öne geçme fırsatını harcamış oldu.

***

İkinci yarıya Altınordu fırtına gibi başladı. 4 dakika içerisinde 3 pozisyon yakaladı. Bir tanesinde Atakan kaleci ile karşı karşıya idi ama auta vurdu. Defans arkasına sarkmıştı. Kaleciyi de çalımlayabilirdi. Arkadan gelip de ona yetişebilecek hiç bir rakip oyuncu yoktu.

50. dakikada yine ceza alanı içerisinde elle rakibe müdahale durumu vardı. Bu sefer Yusuf, Kone'yi tuttu, hakem penaltı dedi. Süleyman kaçırmadı, Keçiörengücü 2-1 öne geçti.

Şeytanlar daha maçın 63. dakikasında 3. oyuncu değişikliğini yaptı. Bir sorun olsa, değişiklik yapamayacaktı. Arka arkaya sakatlıklar oyunun temposunu biraz düşürdü. Genellikle skor olarak önde olan takım oyuncuları sık sık sakatlanır. Bu sefer iki takım oyuncuları da sakatlık yaşadı. Yine de çok da fazla zamana oynanmadı.

71'de altıpastan Muzaffer topu üstten auta attı. Altınordu adına kaçan bir başka yüzde yüzlük pozisyon idi.

Yavaş yavaş beraberlik için defans güvenliğini bırakan konuk takım, kalesinde pozisyonlar yaşamaya başladı. Sertaç da 2 tane yüzde yüzlük pozisyonu harcadı. Altınordu beraberlik şansı 1 kere daha buldu, değerlendiremedi ve karşılaşma 2-1 ev sahibi takım üstünlüğü ile sona erdi.

***

Oyunun özellikle sonlarına doğru Oğulcan çok insiyatif aldı. Defansa yardım etti, atak başlattı. Oldukça çok çalıştı.

Takım olarak kanatlar iyi çalışmadı. Bir bütün halinde oynanamadı. Geçen senenin Altınordu'sundan çok çok uzaktı. Defans, 2. yarının ortalarına kadar iyi idi. Ama yenik durumdan kurtulmak için defans güvenliği bırakıldı.