7 haftadır galibiyete hasret Altınordu, muradına erdi. Sahasında ağırladığı Boluspor'u 2-0 yenmeyi başardı ve gelecek için umutlandı. Küme düşme hattında sadece averaj farkıyla çıkamadı.
***
Şakır şakır yağan yağmur altında mücadele etti oyuncular. Her iki takım da defansa çok önem verdi, kalabalık tuttu. Altınordu geçmişte ezbere oynardı. Defans arkasına koşular ve atılan pasları sık sık görürdük. Bu sefer ya koşan oyuncular görülmedi ve pas atılmadı ya da araya, defans arkasına pas atıldı ama o topa koşan olmadı. Kanatları kullanmayı tercih etmedi. Kanatlardan atağa da kalksa, orta yapılmadı, hep ayağa oynanmak istendi. Tam saha presi tercih etmedi, kendi yarı alanında rakibini karşılayarak, alan daraltmış oldu. Her zaman açık verdiği kanatlardan yine açık vermiş olsa da, sayısı azdı. Büyük bir sorun vardı. Adam adama oynamadı, rakibine rahat pas yapma şansı verdi.
***
Kazanamayan bir takım karşısında, son haftalarda çıkışa geçmiş olan Boluspor, rakibi gibi galibiyet için sahaya çıkmıştı. İleride paslaşmayı engelleyerek yavaş yavaş kendi yarı alanına çekildi. Hücumlarda çok rahat paslaştı. Topa sahip oldu maç genelinde ama ceza alanına bir türlü yaklaşamadı. Yaklaştığında da net pozisyonlar bulamadı. Çok pas hatası yaptı. Rakibinin zaafı olan kanatları yeterince kullanamadı, kullandığında ise isabetli ne orta yapabildi ne de pas atabildi.
***
İlk tehlike 16. dakikada yaşandı. Poepon çizgiye indi ama içeri çıkardığı topu arkadaşıyla buluşturamadı.
29'da Altınordu, Muhammed'in ara pası ve Okan'ın uzak direk dibine gönderdiği topla öne geçti. İlk defa bir ara pası başarılı olmuştu Şeytanlar adına.
Golden sonra kırmızı lacivertli oyuncular, oyunu yavaşlatmaya başladılar. Oysa tempo yüksekti ve her iki takım da bir an evvel gol bulmak istiyordu. Duran toplar yavaş kullanıldı, sık sık sakatlananlar oldu.
Boluspor zaman geçtikçe oyuna hükmetmeye başladı. İlk yarıda tek pozisyonunu 45. dakikada buldu. Verkaç sonucu Mustafa hafif çaprazdan sert şut çekti, Erhan topu kornere çeldi.
***
İkinci yarıda da Boluspor topla oynadı oynadı oynadı, hiç bir pozisyona giremedi. Altınordu ise topu rakibine bıraktı, sürekli pozisyonlara girdi, atamadı. Ta ki 88. dakikaya kadar. Onur'ın çizgiye süratle inmesi, içeriye çıkarması ve Kemal'in dokunuşu farkı 2'ye çıkardı. Bu dakikadan sonra konuk takım daha da yüklendi, cılız da olsa pozisyon buldu, gol atmayı başaramadı.

Menemen'in çimleri

Menemenspor'un sahasının çimleri hakkında dün çıkan köşe yazımda eleştiri yapmıştım. Herkesin sevdiği muhabir Erkan Kart ile konuştum. Futbol camiasında o kadar çok kişiyi tanır ve tanınır ki, Türkiye genelinde bile bu konuda 1 numaradır kesinlikle. Onun gibi düzgün, dürüst ve dost canlısı bir insan kolay kolay bulunmaz. Bu konuyu ona sordum. Stadın çimleriyle ilgilenen kişi ile daha yeni, yani maç günü konuştuğunu söyledi. En başta çimleme çok üst düzeyde yapılmış ancak bazı sorunlardan dolayı yaklaşık 3 ay boyunca ilgilenilememiş. Bu süreçte bozulma olmuş, fakat artık bakımı çok iyi yapılıyormuş ve sorunlar en aza indirilmiş. Bir kaç hafta içinde de, İzmir'in en iyi zeminine sahip stadı olacakmış.