2. Lig'in yenilgi nedir bilmeyen takımı Manisa FK, 1. Lig'e de aynı hızla başladı, 3'te 3 yaptı. Hiç beklemediği Erzurum mağlubiyetiyle haftalar sonra mağlubiyetle tanıştı. Ardından ligde farklı yenilgiler alan Menemenspor'a da yenilince moralleri iyice bozuldu.  

Bandırmaspor da lige iyi başlayıp, 2'de 2 yapmıştı. İddialıydı. Sonrasında 3 mağlubiyet aldı. Moralleri bozuk iki takım için de çok önemli bir müsabaka olacaktı, Akhisar'da.
***
Müsabaka düşük tempoda başladı. Öyle de gitti. Bu tür maçlarda kimin galip geleceği genellikle belli olmaz. 3 ihtimallidir. Manisa FK ayağa pas yaparak kaleye gitmek istedi. Düşük tempoda bunun işe yaraması için, rakibin kalesini açması, oynamaması gerekir. Çünkü hemen defansa çekilir, pozisyonunu alır, kalesine getirtmez. Öyle de oldu.
Bandırmaspor topu rakibine verdi, alan daralttı. Kaptığı toplarla hızlı hücuma çıktı. Kalesinde fazla tehlike yaşamadı, rakibine yaşattı.
Bentley'in faul atışından 17. dakikadaki harika golü, direncine direnç kattı. Zorlanmadan oynadı. Kalecinin büyük hatasıyla farkı 2'ye çıkardı.
Siyah beyazlı takım her ne kadar vites yükseltmeye çalışsa da sürekli yan pasları tercih etmesi bunu başarmasının önüne geçti. Pas yapmak dışında başka hiçbir taktiği yoktu. Gol atmak için yüklenirken, kalesinde pozisyon gördü. Fark 3'e çıktı. Uzatma dakikalarında bulduğu golle karşılaşma Bandırmaspor'un 3-1 üstünlüğüyle sona erdi.
***
Konuk takım öne geçtiği müsabakada nasıl oynanması gerekiyorsa öyle oynadı. Ev sahibi takım büyük hata yapıp, ilk düdükle birlikte tempo yapmadı, ısırıcı tam saha presi tercih etmedi, kontrollü oynadı. Rehavete sürükleyen temponun yükseltilmesi çok zordur. Bunu başaramadı.
Bandırmaspor istediğini aldı, Manisa FK ise oynadığı oyunla şampiyonluğun zor olduğunu gösterdi.
***
Tribünde pek fazla seyirci yok gibiydi. Karşılaşma Akhisar'da oynansa da çok uzak değil. Acaba Manisasporlu taraftarlar, Manisa FK'yı kabullenmiş değiller mi? Bunu bilemiyorum.