1. Lig'de haftanın son maçına çıktı Göztepe. Rakibi Eskişehirspor şampiyonluk yolunda en büyük adaylardan biri. İlk 11 değeri Göztepe'nin 2 katından bile fazla. Bir çok oyuncusu Süper Lig'de oynamış. Hatta bazıları Süper Lig'in en iyi takımlarının formasını bile giymişti. Yenmek elbette önemliydi ama bir o kadar da önemli olan şey yenilmemekti.
Maçın başlangıcı dengeli oldu. Her iki takımda gol arıyordu ki daha 5. dakikada Eskişehirspor öne geçti. Erkan Zengin arkalardan ceza alanına girdi. Hiç kimse görmedi, hiç kimse önlem almadı. Bomboş pozisyonda golünü attı. Çok büyük bir defans hatası vardı. Ancaaakk önemli bir durum vardı. Golü atan Erkan Zengin ofsaytta idi. Elbette şu meşhur pieroya da danışmak mümkün olabilseydi iyi olurdu.

10. dakikada ev sahibi ekipten Mehmet Erdem Uğurlu, ceza alanı içinde kayarak topa müdahale etti. Hakem penaltı noktasını gösterdi. Bu pozisyona birçok kişi hatalı karar dedi. Önce topa vuruyor, sonra Kamil Ahmet Çörekçi'ye temas ediyor ve düşürüyor. Ama burada kaçırılan bir şey var. Topa dokunuyor ve yönünü de değiştiriyor değiştirmesine ama top yeterince uzaklaşmıyor. Kamil Ahmet düşmese, topa yine yetişebilir. Yetişmesine mani olmak da penaltıdır.
Semih'in kullandığı penaltıda sahneye kaleci Günay çıktı ve gole izin vermeyerek takımının maça tutunmasını sağladı. Fakat gerek Günay'ın kale çizgisinden öne çıkması gerekse oyuncuların erkenden ceza alanına girmesi, kural dışı şeylerdi, hakem es geçti. Bunu birçok hakem es geçiyor dünya çapında.
Sonrasında oyunu sarı kırmızılılar yavaş yavaş ele geçirdi. Başrolü üstlenen oyuncu Adis Jahovic oldu. Pozisyonlara girdi girdi, girdi, 35. dakikada attı. Bu beraberliğin ardından oyuna tekrar denge geldi ve ilk yarı bu skorla bitti.

İkinci yarıda da galibiyeti daha çok isteyen takım, ev sahibi ekip idi. Eskişehirsporlu oyuncular beraberliğe razı gibiydi. Fakat yine de Göztepe yoğun bir baskı kuramadı.
55. dakikada Kamil Ahmet'inkine benzer bir pozisyon daha yaşandı. Axel Meye ceza alanına girdi, Leo Schwechlen arkadan müdahale etmek istedi kayarak ama başarılı olamadı ve rakibini düşürdü. Hakem devam ettirdi, oysa bu da penaltı idi.

Ve 85. dakika. Axel Meye defans arkasına sarkmışken yerde kaldı. Leo Schwechlen, Axel Meye'nin arkasından koşarken istemeden de olsa ufak bir temasta bulunuyor. Bu temas Axe Meye'nin düşmesine sebep oluyor. Hem faul hem kırmızı kart ama hakem devam ettiriyor. 'Ortalık oldukça karışacak' diye düşündüm. Kastım maçtan sonrası idi ki...
Hemen akabinde topa sahip olan sarı kırmızılılar atağa kalktı ve neticesinde golü buldu ve birden ortalık karıştı. Eskişehir soyunma odasına girdi. Bu kadarı aklımın ucuna bile gelmemişti. Ardından hakemler de girdi. Eskişehir, büyük bir ceza almamak için çıkmak zorunda kaldı ama iş işten geçmişti. İçeri giren hakemler kurallar gereği bir daha dışarı çıkmıyordu.
Hakem Serkan Tokat, çok kötü bir yönetim sergiledi. Göztepe'nin yediği ilk goldeki ofsaytı, Göztepe aleyhine yapılan penaltıyı ve Leo Schwechlen'nin 85'te Axel Meye'ye yaptığı faulü göremedi. Bu 3 pozisyon maçın kırılma anı idi.

Spor Toto Süper Lig

Akhisar Belediyespor, haftalar sonra galibiyetle tanıştı. Bununla birlikte, geçen sezonun flaş ismi Rodagella'da attığı golle orucunu bozdu. Golün 15. dakikada gelmesi, Akhisar'ı skoru korumaya, Adanaspor'u ise gol aramaya yönlendirdi. Bu yüzden de istatistikte konuk takım üstünlüğü yakaladı, puanı alan ise ev sahibi takım oldu. Akhisar için galibiyet ilaç gibi gelse de, küme düşme hattıyla arasındaki puan farkı sadece 1.

TFF 1. Lig

Mersin'de ne olduysa 2. yarıda oldu. Balıkesirspor ilk yarısı golsüz biten maçta, 2. yarı gol oldu yağdı ve Mersin İdmanyurdu maçını 4-1 kazandı. Bakemenga attığı 3 golle yıldızlaştı. Aldığı 3 puanla küme düşme hattından uzaklaştı, ilk 6 hattına yaklaştı.
Denizlispor da 2. yarı golleri bulup galibiyete uzanan takım idi. Puanını 11'e çıkararak, ilk 6'nın 2 puan arkasına kadar geldi.
Altınordu'nun, Samsunspor ile deplasmanda oynadığı maç tam anlamıyla kaleden uzak, orta sahada geçen bir karşılaşma idi. Kaleci Erce Kardeşler topu oyuna elle sokarken 2 kere rakibe teslim etti ve kalesi için büyük tehlike yaşattı. Çok dikkatli olmalı. Bandırmaspor adeta harakiri yaptı. Ligin tek galibiyetsiz takımı Ümraniyespor'a kendi sahasında 2-0 yenildi. Rakibine nefes verdi, kendini ise ateşe attı. Manisaspor, lidere konuk oldu. Yeni Malatya karşısında iyi mücadele etti etmesine ama yenilgiye mani olamadı. Ümraniye'nin kazanması ile ligin dibine oturdu.
 
2.Lig Beyaz Grup

Bucaspor, Pendikspor deplasmanında, maçın bitimine 5 dakika kala yediği golle 1-0 mağlup oldu. Puan durumuna bakarken artık üst sıralara değil, alt sıralara bakıyoruz, küme düşme hattına ne kadar uzak olduğu için. Yaş ortalaması genel olarak düşük olan Bucaspor'un sahaya çıkan ilk 11'inin ortalaması 29,4. Çok ama çok yaşlı bir kadro maalesef.
Fethiyespor maça adeta golle başladı Kahramanmaraşspor deplasmanında. Beraberliğe yakalansa da 40. dakikada kaleye gönderilen topa elle müdahale eden Kahramanmaraşlı oyuncu hem kırmızı kart yedi hem de penaltı yaptırmış oldu. Penaltı golle sonuçlanınca ilk yarıyı önde bitirdi. Fark beklerken, 10 kişilik Kahramanmaraşspor, golü bulan taraftı. Ceza alanına doğru havadan uzun gönderilen topta, defansın büyük hatası golü getirdi. 2-2'den sonra maçı çok basit 2 kırmızı kart yiyerek 1 puanla sonuçlandırdı.
Nazilli Belediyespor'un, bu iyi kadrosuna rağmen, kendinden çok daha güçsüz takımlarla bile baş edememesi herkesi çok şaşırtıyor. Bu hafta Zonguldak Kömürspor'dan yediği 3 gol, taraftarlarını adeta kahretti.

2.Lig Kırmızı Grup

Bu grupta ilk 5 sıradaki takımlardan 4 tanesi kazandı, bir tek puan kaybeden takım Menemen Belediyespor oldu. Tokatspor ve Kayseri Erciyesspor, hala galibiyet yüzü göremedi ve diğer 16 takımdan iyice arkada kaldılar.
Karşıyaka, az farklı skorlar da olsa kazanmasını biliyor, 3 puanı hanesine yazdırmayı başarıyor. Kastamonuspor 1966'yı da 2-1 yendi ve zirveyle takibini sürdürmeye devam etti. Haftaya yine kendi sahasında. Bu sefer rakip ilk 5'in hemen altındaki İnegölspor. Alınacak bir galibiyet, Karşıyaka'yı daha da havaya sokacaktır.
Menemenspor için tam rayına oturdu diyoruz, puan kaybı geliyor. 1461 Trabzonspor aslında bu ligin en iyi kadrolarından birine sahip ama olması gereken düzeyde değiller. Bu fırsatı değerlendirmek lazımdı, olmadı ve 1-1'lik beraberliğe razı gelmek zorunda kaldı. Liderle arasındaki fark ise 5'e çıktı.
Aydınspor 1923, grup lideri Gümüşhanespor'un konuğu idi. Kâğıt üzerinde üstün olan takım Aydınspor 1923 ama daha başarılı olan takım ise Gümüşhanespor. Daha iyi takım olmayı başaran ev sahibi takım, 1-0'lık galibiyetle, zirveyi kimseye bırakmadı.

3.Lig 1.Grup

Altay, küme düşme hattındaki Kütahyaspor ile karşı karşıya geldi. Bu maçta olası bir puan kaybı, Altay'ı komaya sokabilirdi. Neyse ki olmadı ve Emre Hasan Balcı'nın 29. dakikadaki golüyle 1-0 kazandı. Ama üzerindeki 2 takım da haftayı 3 ve 4 gol ile kapattı, rakiplerine gözdağı verdi.
Kızılcabölükspor, 2. galibiyetini 2-0'lık skorla Van BBSK karşısında aldı. Alınan bu 3 puan, küme düşme hattından, ligin ortalarına çıkardı Kızılcabölükspor'u. Puanlar birbirine çok yakın ve her puanın önemi çok büyük bu yüzden.

3.Lig 2.Grup

Lider Bodrumspor, doludizgin yoluna devam ediyor. Bu sefer de deplasmanda Dersimspor'u 3 golle yendi, rakiplerine iyice korku saldı. Gollerin 76. dakikadan sonra gelmesi ilgi çekici bir durumdu. Rakiplerinin de haftayı galibiyetle kapatması ile puan farkında bir değişiklik olmadı.
Manisa BBSK, Silivrispor'dan puan almayı başaramadı ve 2-1'lik skorla sahadan mağlup ayrıldı. Başarının gelmesi için bu tür maçlarda en az 1 puan alabilmek gerekir.
Tire 1922, ligin diplerinde yer alan Türk Metal Kırıkkale ile golsüz berabere kaldı ve ilk 5 yolunda darbe yemiş oldu. Başarı isteniyorsa, bu tür maçları mutlaka kazanmak gerekir.

3.Lig 3.Grup

Afjet Afyonspor perşembe günü sahaya çıktı. Rakip Orduspor idi. Ama Orduspor'un son haftalardaki düşüşü, Afjet Afyonspor'un işine geldi ve 4-0 gibi farklı bir skorla maçı bitirdi. Gollerin dördü de kafayla geldi.
Muğlaspor için çok önemli bir hafta idi geçtiğimiz hafta. Rakip zirve ortaklarından Elaziz Belediyespor. Yenmek çok şey kazandıracak, 3. sıraya yükseltecekti. Olmadı. 61'de öne geçti, 3 dakika sonra yakalandı, 1 puan alabildi.
Denizli BBSK, Payasspor'dan 1 puanla evine dönmesi başarı sayılabilecek bir sonuçtu. Bergama Belediyespor'un ise şampiyonluğa oynayan Tarsus İdman Yurdu'ndan puan alması zordu. Alamadı ama yenen golün 90'larda olması, adeta kahretti.

Taraftar farkı

Pınar Karşıyaka, futbol maçı yüzünden Trabzonspor Medical Park karşısına az bir seyirci desteğiyle parkeye çıktı. İlk yarı oyunun hâkimi Trabzonspor Medical Park idi. Ne zaman, futbol maçından çıkan taraftarlar maça gelmeye başladı, işte o zaman Karşıyaka coştu. Öne geçmeyle kalmadı, farkı da çift hanelere çıkardı ve 4. çeyreğin başında rakibinin galibiyet ümitlerini tüketti.
Maçta Trabzonlu oyuncuların kazanma istekleri çok fazla idi. Şampiyonluğa çıkmış gibiydiler. Çok efor sarf ettiler, her şeylerini verdiler. Dolayısı ile maçın temposu da çok yüksek oldu. Belki de bu kadar çaba, Trabzon için 2. yarı yorgunluk getirdi.
Trabzon'dan Julian Wright, her düştüğünde, dakikalarca yeri temizlemekle uğraştı görevliler. Öylesine çok terliyordu ki adeta duştan çıkmış gibiydi.

Şiddetle konsantre olmak

Süper Lig'de kötü günler yaşayan Trabzonspor futbol takımı Galatasaray maçını kazanmayı başardı. Maçtan sonra oyuncularının yaptığı açıklamalar, Türkiye'nin gerçek yüzünü gözler önüne serdi. Geçen sene oynadıkları maçta 7 kişi kaldıklarında, Galatasaraylı taraftarların çektiği oleyi ve 'Trabzon kümeye' tezahüratlarını hiç biri vurgulamadan edemedi. Taraftarlara öylesine takmışlar ki, bu maçı savaş olarak görmüşler. Hadi böyle konsantre oldunuz, bari televizyonlarda söylemeyin. Söylerseniz bu düşmanlığa yol açar. Bundan sonra dostluktan gel de bahset. Ya Galatasaraylı oyuncu ve taraftarlar 'dişe diş' derse? Bu iş büyür gider. İşin ilginç tarafı da, hadi bunu taktınız; peki ana avrat küfür ediliyor, bunu neden sorun etmiyorsunuz?