İran'da Reisi'nin ölümü sonrası görevi kim devralacak? İran'da Reisi'nin ölümü sonrası görevi kim devralacak?

Santiago Paredes isimli eski uzmana göre, 2010-2022 yılları arasında Kansas'taki Spirit AeroSystems fabrikasında Boeing'e gönderilmek üzere kargolanmış parçalarda "200'den fazla kusur" tespit edildi. Paredes, bu kusurlar arasında "eksik bağlantı parçaları" ve "yamulmuş parçalar" olduğunu ve üretimle ilgili endişelerini dile getirdiğinde ise "şov-bozan" olarak damgalandığını da ifade etti.

Tekrarlayan kazalar ve endişeler

Boeing uçaklarının güvenliği son yıllarda birçok kez sorgulandı.

2018 ve 2019'da, Boeing 737 Max 8 modelinin tasarım hatası nedeniyle iki kez düşmesi ve 346 kişinin hayatını kaybetmesi büyük bir skandala yol açtı.

Son olarak da Eylül ayında Alaska Havayolları'na ait bir Boeing uçağının kalkıştan kısa süre sonra gövdesinden parça düşmesi ve Paris-İstanbul seferini yapan bir Fedex kargo uçağının iniş takımlarında arıza nedeniyle İstanbul'da gövde üzerine iniş yapması endişeleri artırdı.

Boeing'den tepki gelmedi

Spirit AeroSystems iddiaları reddederken, Boeing ise konuyla ilgili resmi bir açıklama yapmadı.

Mart ayında yapılan bir incelemede ise Boeing ve Spirit AeroSystems'in 737 Max uçaklarının imalat süreçlerinde "üretim kalite kontrol gerekliliklerine uymadığı birçok örnek" olduğu tespit edilmişti.

Parades'in iddiaları davada yer alıyor

Paredes'in iddiaları, hissedarlar tarafından şirkete açılan davada da yer alıyor. Bu davalar ve artan güvenlik endişeleri, Boeing'in önümüzdeki dönemde zorlu bir süreçle karşı karşıya kalacağı anlamına geliyor.

Kaynak: Haber Merkezi