Rio Grande do Sul Sivil Savunması tarafından yapılan son açıklamada, sel felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısının 154'e yükseldiği bildirildi. Ayrıca, selde 806 kişinin yaralandığı ve 94 kişinin kaybolduğu belirtildi. Yetkililer, kayıp kişilerin bulunması için çalışmaların sürdüğünü ifade etti.

Milyonlarca kişi selden etkilendi

Şiddetli yağışlar ve sel felaketi, bölgedeki 2 milyon 304 bin 422 kişiyi etkiledi. Evlerini kaybeden 78 bin 165 kişi, güvenli alanlarda oluşturulan barınaklara yerleştirildi. Felaketten etkilenenlerin ihtiyaçlarının karşılanması için çalışmalar devam ediyor.

Devasa kurtarma operasyonu

Kurtarma ve yardım çalışmaları, büyük bir ekip ve ekipmanla devam ediyor. Toplamda 27 bin 753 personel, 4 bin 85 araç, 21 hava aracı ve 289 deniz taşıtı, selden etkilenen bölgelere yardım ulaştırmak ve kurtarma operasyonlarını yürütmek için seferber edildi. Kurtarma ekipleri, sel sularının çekilmesiyle birlikte enkaz kaldırma ve temizlik çalışmalarına da odaklanıyor.

Astronotlar 51 gün boyunca uzayda mahsur: NASA ve Boeing'den açıklama Astronotlar 51 gün boyunca uzayda mahsur: NASA ve Boeing'den açıklama