Tiny House olarak adlandırılan ruhsatsız evlerin bulunduğu alanda harekete geçen belediye ekipleri, imara aykırı yapıların da yıkımını gerçekleştirdi.

Çiftlik Mahallesi'nde bulunan Altınkum Pırlanta Sitesi yanındaki arazide tespit edilen kaçak yapıların kaldırılması için İzmir Büyükşehir Belediyesi harekete geçti. Yurttaşların şikayetleri üzerine yapılan inceleme sonucunda, bir kişinin kendi arazisi üzerinde ruhsatsız olarak inşa ettiği Tiny House'ların yanı sıra imara aykırı yapıların da bulunduğu belirlendi.

01052024 91736 3

Kınık'ta 19 Mayıs Coşkuyla Kutlandı Kınık'ta 19 Mayıs Coşkuyla Kutlandı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, sahiplerine tebligat yaparak süre verdi ve ardından Tiny House'ların kaldırılmasını sağladı. Ayrıca, betonarme bir yapı üzerine su deposu ile çanak anten konulduğu tespit edilen alanın düzenlenmesi için de adımlar atıldı.

01052024 91736 5

Yıkım işlemleri İzmir Büyükşehir Zabıta Dairesi Başkanlığı, Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ve Çeşme Belediyesi ekipleri tarafından gerçekleştirildi. İş makineleriyle yapılan yıkım çalışmaları sırasında Tiny House'ların yanı sıra ahşap teras, müştemilat, sundurma ve betonarme su deposu da kaldırıldı. Ayrıca, alanda biriken molozlar da temizlendi.

Editör: Sedef Didem Ezme