Çin’in Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi’nde yetiştirilen cevizlerin taşındığı tren, Türkiye’ye gelmek üzere Urumçi’den yola çıktı. 

Tamamen ceviz yüklü 44 konteynerden oluşan yük treninin 18 ila 20 gün içinde Mersin’e ulaşması bekleniyor. 

Trende, bölgenin güneyindeki Hotan, Kaşgar ve Aksu’dan gelen toplam 984 tondan fazla ağırlıkta ceviz taşındığı belirtildi. 

Xinjiang’ın ayrıca ilk kez bu kadar büyük ölçekte ceviz ihracatı gerçekleştirdiği bilgisi verildi. 

Çin’den Avrupa’ya yapılan yük treni seferleri ceviz ihracatında teslimat süresini ve maliyetini azaltıyor. 

Xinjiang cevizlerini taşıyan ikinci trenin Türkiye’ye önümüzdeki ocak ayında hareket etmesi bekleniyor. 

Loda’dan İzmir’e ikinci yatırım…

Sahip olduğu yüksek potansiyel, istihdam düzeyi ve üretim imkânlarıyla Türkiye’nin en önemli güçlerinden biri olan mobilya sektörü, ekonominin can damarlarından birini oluşturuyor. 

Mobilya sektörünü domine eden aktörler ise hem ulusal hem de küresel boyutta imza attığı başarılarla mobilyacılığın 2023 hedefine ulaşmasına katkı sağlıyor.

Bu kapsamda çalışmalarını sürdüren Loda Mobilya, mağaza yatırımlarına devam ediyor. 

Son olarak İzmir’de 2. mağazasını açmaya hazırlanan Loda Mobilya, yüksek müşteri memnuniyeti anlayışıyla konsept mağazacılıkta çıtayı yükseltiyor.

Sıfır atık eğitimi

Çeşme Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekiplerince ‘Sıfır Atık Eğitim Projesi’ kapsamında çocuklarda çevre bilincini geliştirmek amacıyla eğitim verilmeye başlandı. 

İlçedeki ilkokul, ortaokul ve lise olmak üzere 17 okulda gerçekleştirilecek bu projeyle çevrenin korunması, çevrenin bilinçli kullanılması, çevre dostu tüketim alışkanlıklarının kazandırılması ile birlikte öğrencilere farkındalık kazandırılması amaçlanıyor.

Westpark'ta yeni yıl heyecanı

Açıldığı günden bugüne hız kesmeyen etkinlikleri ve avantajlı kampanyaları ile İzmirlilerin yüzünü güldüren Ege’nin En Büyük Outlet’i Westpark dolu dolu etkinlik ve kampanyalarla 2019 yılını uğurlamaya hazırlanıyor.

Yeni yıla sayılı günler kala İzmir’in ayrıcalıklı alışveriş merkezi Westpark Outlet, yeni yıl alışverişini avantaja dönüştüren bir kampanya organize ediyor. 26-31 Aralık tarihleri arasında tek seferde yapılan 250 TL ve üzeri alışverişlerde mini satranç takımı, sıcak su termosu, sırt çantası ve akvaryum giriş bileti gibi birbirinden değerli yüzlerce hediye Westpark ziyaretçilerini bekliyor!

Hediye pazarı

Bayraklı Belediyesi Kadın Kooperatifi ve belediye kursiyerlerinin birbirinden güzel el emeği ürünlerinin yer alacağı yeni yıl hediye stantları Westpark’ta olacak. 

Hediye pazarında Bayraklı Emek Dünyası Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi üyelerinin el emeği ürünlerinden, kozmetik ve gıdaya kadar pek çok ürünün satışa sunulduğu stantlar sabah 10:00’ dan akşam 22.00’a kadar açık olacak.

Film keyfinde servis

40 yılı aşkın süredir tecrübesi ve sektörde uzman 35 kişilik ekibiyle hizmet veren Özolgun Otomotiv, Tenekeci markası altında Renault Özel Yetkili Servisi’ni hizmete açtı.

Özolgun Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Çağlar Tenekeci, uzun yıllardır kamu kurum ve kuruluşların araçlarına yönelik bakım hizmeti verdiklerini belirterek, sektörden gelen talep üzerine Tenekeci adıyla 6. Sanayi'de şahıs araçların bakımına yönelik servis hizmeti vermeye başladıklarını söyledi. 

Serviste, yalnız araçlar için değil aracını bekleyenler için zamanlarını geçirebilecekleri bilgisayar, pinpon masası hatta sinema salonuna kadar her türlü imkanı sağladıklarını söyledi. 

Tenekeci ‘Siz filminizi seyrederken aracınızın tüm bakımları yapılıyor’ dedi. 

Teknolojik gelişimi konuştular

İzmir Üniversiteleri Platformu’nun düzenlediği ‘Teknoloji Günleri’ etkinliğine video konferans sistemi ile Erzincan’dan bağlanan İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, ‘Gelecek 25 yıl içinde bugün hepinizin bildiği mesleklerin yüzde 60’ı yok olacak. Yeni meslekler ortaya çıkacak. Bu bir tehdit mi, yoksa fırsat mı, nereden baktığımıza bağlı. Değişimi ıskalarsak bu bir tehdittir. Ancak dijital dönüşümü gerçekleştirir 5G teknolojisini, fiber alt yapıyı güçlendirebilirsek, yazılım ve donanımlarla, girişimcilik çalışmalarını risk sermayeleri ile desteklersek bu bizim için bir kazanç olur. Genç nüfusa sahip bir ülke olarak bunu fırsata çevirmeliyiz’ dedi. 

İnsan sağlığını ve çevreyi tehdit ediyor

1990 yılından beri tüm makine sektöründe yerli makine üreticilerinin çıkarlarını gözetmek ve yerli makine üretimini desteklemek amacıyla faaliyetlerini sürdüren Makina İmalatçıları Birliği (MİB), emniyet ve güvenlik standartlarına uygun olmayan makinelerin piyasa gözetimi ve denetimi konusunda önemli bir mesaj yayımladı.

MİB tarafından yapılan açıklamada, makinelerin emniyet ve güvenliklerinin tesis edilmesinde CE mevzuatının temel alındığı vurgulanırken, çalışanların sağlığı, güvenliği ve emniyetinin, zaman ve maliyet kaybından öte, her şeyin üzerinde olduğuna ve hayati tehlikelere sebep olabilecek riskleri taşıyan makinelerin piyasaya sunulmaması gerektiğine dikkat çekildi.

MİB’in yayımladığı mesajda şu ifadelere yer verildi:

‘Makine imalat sektörünün temsilcisi Makina İmalatçıları Birliği (MİB), makina imalatının temel teknik mevzuatı CE işaretlemesi için daha fazla denetimin gerekli olduğuna inanıyor ve bu yönde, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bünyesinde yürütülen çalışmaları destekliyor. Emniyet ve güvenlik standartlarına uygun olmayan makinelerin piyasa gözetimi ve denetimi büyük önem taşımaktadır. 

Denetimsiz makineler insan ve çevre sağlığı açısından önemli riskler içermektedir. 

Bu risklerin giderilmesinde, kısaca makinelerin emniyet ve güvenliklerinin tesis edilmesinde CE mevzuatı temel alınmaktadır. 

Hayati tehlikelere sebep olabilecek riskleri taşıyan makinelerin piyasaya arz edilmesine izin verilmemelidir. Çalışanların sağlığı, güvenliği ve emniyeti, zaman ve maliyet kaybından öte her şeyin üzerindedir.’

DİP EKSPRES

Sorumluluk projesi ile...

Şirketlerin sadece ürün ve servisleriyle değil aynı zamanda sosyal sorumluluk projeleriyle de topluma faydalı olması gerekir. 

Bu bilinçle yola çıkan NG Araştırma şirketi, 10. yılını doldurduğu 2019 senesini kutlamak için TEMA Vakfı aracılığıyla Umut Ormanı oluşturdu. Proje, şirkete ait ve Türkiye genelinde 300 binden fazla üyesi olan benderimki.com sitesinin üyeleriyle birlikte gerçekleştirildi. benderimki.com, Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen şirketleri için online pazar araştırmaları yapılan platform. Sitenin üyeleri ve NG Araştırma şirketinin işbirliğiyle yapılan kampanya sonucu, TEMA Vakfı aracılığıyla Edirne Yenigörice'de 3 bin fidan dikilmesi sağlandı. 

Bağış sertifikasını, NG Araştırma şirketini temsilen Banu Kantarcıoğlu, TEMA Vakfı’nın genel merkezinde Bağışçı İlişkileri ve Bağış Operasyon Bölüm Başkanı Alican Yurtsever’den teslim aldı. 

Fiyatı sabitledi!

Suzuki, 2019 model yılına ait versiyonları otomobil severlerden gördüğü büyük ilgi sonucunda tamamen tükenen Yeni Vitara’da, 2020 yılına oldukça avantajlı bir ön satış kampanyasıyla giriyor. 

Kampanya kapsamında, SUV segmentinin öncü modeli Suzuki Vitara’nın 2020 model yılına ait versiyonlarına fiyat artışından etkilenmeden sahip olunabiliyor. Aralık ayında Vitara satın almak isteyen otomobil severler, avantajlı alım fırsatları ve sabitlenen fiyatıyla Yeni Vitara’larını Mart ayında teslim alabiliyor.

Happy Moon’s’dan hediye yağmuru!

Kuruluşunun 20’nci yılını geride bırakan Happy Moon’s Grup, 31 Aralık’ta misafirlerini hediye yağmuruna tutacak. 

Şölen lezzetlerinden oluşan 3 bin adet yılbaşı hediye paketinin yanı sıra sürpriz hediyelerle donatılmış ve her biri kesinlikle bir hediye kazandıran 8 bin adet ‘kazı kazan’, yılın son gününde Happy Moon’s restoranlarını ziyaret edenlere dağıtılacak.

İhracatı ikiye katlayacak

İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği (İDDMİB) üye firmaları ile 2019 yılı hedef pazarları arasında yer alan Kuveyt’e ticaret heyeti düzenledi. 

Yaptıkları görüşmelerin son derece olumlu geçtiğini belirten İDDMİB Başkanı Tahsin Öztiryaki, Kuveyt'e yapılan ihracatta önümüzdeki dönemde artış sağlanacağını, sonrasında ise bu ülkeye ihracatı ikiye katlamayı hedeflediklerini belirtti.