Erdoğan'ın Irak Ziyareti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 13 yıl aradan sonra Irak'a resmi bir ziyaret gerçekleştiriyor. Ziyaretin ilk ayağında Bağdat'ta Irak Cumhurbaşkanı Abdullatif Reşid ile bir araya geldi. İki liderin görüşmesinin ardından heyetler arası toplantı düzenlendi.

Günübirlik Ziyaretin İkinci Durağı: Erbil

Erdoğan, Irak ziyaretinin ikinci ayağında Erbil'e geçiş yapacak. Bu ziyaret, 13 yıl aradan sonra gerçekleştirilen kritik bir adım olarak ön plana çıkıyor.

Gündem: Terörle Mücadele İşbirliği

Ziyaretin ana gündem maddesi, Türkiye ve Irak arasında terörle mücadelede işbirliğinin güçlendirilmesi olacak. İki ülke arasında yapılacak anlaşmaların terörle mücadeledeki ortak çabaları daha da etkin hale getirmesi bekleniyor.

Erdoğan-Özel görüşmesinden neler çıktı? Erdoğan-Özel görüşmesinden neler çıktı?

Erdoğan'ın Heyetinde Yer Alan Bakanlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanında, Irak ziyaretine katılan bakanlar da bulunuyor. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Büyükelçi Akif Çağatay Kılıç da ziyarette yer alıyor.

İmzalanacak Anlaşmalar

Ziyaret kapsamında, Türkiye ile Irak arasında çeşitli alanlarda işbirliğini güçlendirmeyi amaçlayan 20'den fazla anlaşma imzalanması bekleniyor.

Erbil Ziyareti

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Irak ziyaretinin ikinci durağı olan Erbil'de IKBY Başkanı Neçirvan Barzani ile bir araya gelmesi planlanıyor.

Editör: Nurican ALBAYRAK