Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Tarımın ana vatanı olan Anadolu'da yeşil kalkınma ve yerelden kalkınma ilkesiyle yeni bir tarım ve kırsal kalkınma süreci başlatıyoruz," dedi. Erdoğan, küçük ekipman kredisi limitini 150 bin liradan 250 bin liraya, küçükbaş hayvan üreticilerine verilen kredi limitini ise 400 bin liradan 600 bin liraya çıkardıklarını açıkladı. Ayrıca, genç ve kadın çiftçiler için kredi limitlerinin 1,5 milyon liradan 2,5 milyon liraya yükseltildiğini belirtti.

Ziraat Bankası’nın rolü ve katkıları

Erdoğan, "Ziraat Bankamız Türk tarımının lokomotifi oldu," diyerek bankanın çiftçilere ve üreticilere sunduğu desteklerin önemine vurgu yaptı. Ziraat Bankası'nın tarım sektöründeki misyonunu sürdüreceğini belirten Erdoğan, "1863 yılından beri çiftçimizin yanında yer alan Ziraat Bankası, tefecilerin ve faiz lobilerinin pençesine düşmemesi noktasında hayati rol üstlendi," ifadelerini kullandı.

Borcu olan belediyelere yönelik Işıkhan'dan ilk adımlar Borcu olan belediyelere yönelik Işıkhan'dan ilk adımlar

Tarımda sürdürülebilirlik ve gelecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sürdürülebilir tarım ve tarımda markalaşma temalarının altını çizdiği konuşmasında, "Tarım sektörünün tüm paydaşlarının iş birliği içinde olması önemlidir," dedi. Türkiye'nin tarımda son 21 yılda büyük başarılar elde ettiğini ve tarımsal üretimin artırılması için çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Çiftçilere yönelik yeni destekler

Erdoğan, Ziraat Bankası'nın yeni müjdelerle sektöre verdiği desteği artırdığını belirtti. Küçük ekipman kredisinin limitini 150 bin liradan 250 bin liraya, küçükbaş hayvan üreticilerine verilen kredinin limitini 400 bin liradan 600 bin liraya çıkardıklarını açıkladı. Büyükbaş süt hayvancılığı ile uğraşan üreticiler için kredi limitinin 1 milyon liradan 1,5 milyon liraya yükseltildiğini ifade etti. Genç çiftçi ve kadın çiftçi kredisi limitlerinin ise 1,5 milyon liradan 2,5 milyon liraya çıkarıldığını belirtti.

Kaynak: Haber Merkezi