Denizlispor, ligde 10 Şubat'ta oynadığı Altınordu maçından sonra kendi sahasında galibiyet yüzü göremedi. Taraftar sevincini sadece havaalanında yaşayabildi, deplasmandan galibiyetle dönen takımlarını karşılarken. Bu gidişatı ligde ununu elemiş, eleğini asmış Balıkesirspor Baltok karşısında değiştirmek için sahaya çıktı ama yine başaramadı ve karşılaşmadan golsüz beraberlikle ayrıldı.

***

Maça hızlı başlayan taraf konuk takım oldu. Daha çok atak yaptı, daha çok pozisyona girdi. Denizli'nin ilk kaleyi bulan topu ancak 13. dakikada gerçekleşti. Serbest vuruş doğrudan kaleye şut olarak kullanıldı, Vukovic gole izin vermedi.
Denizlispor yavaş yavaş dengeyi kurdu. İlk yarı karşılıklı ataklarla sona erdi.
İkinci yarıda Denizli bol bol pas yaptı, Balıkesir defansa çekildi. Topa sahip olmak pek fazla pozisyon getirmedi. Top ceza alanına sokulabilse de, özellikle kafa vuruşlarında çok etkisiz kalındı. Bir tek 90. dakikadaki kafa vuruşu gol getirebilirdi, onda da Doğa topu çizgi üzerinden çıkardı.

***

Yücel İldiz karşılaşmaya hücumda Burak ve Mehmet ikilisi ile başladı. Mutlak galibiyet gerekiyorsa bazen Kehinde'yi de alıp hücumu üçler. Kehinde'yi 68. dakikada oyuna aldı ama Burak'ın yerine. Yenmek önemli olsa da, yenilmemeyi de önemsiyordu anlaşılan.

***

Maç bitti, Nizamettin hakemlerle tartışmaya başladı. En son giderken de bir laf etti. Hakem Mert Güzenge kırmızı kartını çıkardı. Nizamettin hakemin üzerine yürüdü ve hafifçe tartakladı. Takım arkadaşları araya girdi de, daha ileriye gitmesine izin vermedi. Balıkesir ne çıkar ne düşer. Oynanan maçlar sadece mecburiyet. Nizamettin sanki sezonu 3 hafta öncesinden kapatmak istiyordu. Çıkacak cezaya göre bunu başarabilir.

***

34. dakikada Furkan kendi yarı alanından aldığı topla, tüm rakiplerini geçerek ilerlemeye başladı. Hemen sağında, çizgi kenarındaki Otoo sadece onu izledi. Furkan daha fazla ilerleyemediğinden topu sırf ayağından çıkarmak için defans arkasına attı. Otoo defans arkasına koşu yapmış olsaydı, kaleciyle karşı karşıya kalabilirdi. İyi bir futbolcu her zaman oyunun içinde kalan, her topu takip edendir.
Bu karşılaşmada öne çıkan bir oyuncu olmadı. Denizli'de Mehmet ve Burak çok etkisizdi. Recep ve Ziya yaratıcılıklarını ve çalışkanlıklarını gösteremedi. Balıkesir'de Sedat ileriye etkili koşular yapamadı.

Akhisar beraberliğe razı oldu

Akhisarspor'un ligde kalma şansı gösterdiği performansına göre az olsa da, matematiksel olarak çok idi. Deplasmanda Bursaspor karşısına çıktı. Can derdinde iki takım. 6 puanlık bir maç. Akhisar yense de sonunculuktan kurtulamayacaktı ama küme düşme hattının üzerindeki Göztepe ile puan farkını 3'e, tek maça indirecekti.

***

Maç için öngörülen oyun, dişe diş mücadele, karşılıklı ataklar idi. Pek de beklenildiği gibi olmadı. Bursaspor bastırdı, Akhisarspor kendi yarı alanına çekildi. İleride Manu'yu bıraktı ve kaptığı topları Manu ile buluşturmaya çalıştı. Bursaspor da Manu'nun topla buluşmasını engellemek için özel önlemler aldı.
Her ne kadar Bursaspor taraftarını arkasına alarak oyuna hükmetse de, gol pozisyonlarına giren Akhisar oldu. Bir topu direkten döndü, bir tanesinde kaleci Okan mükemmel bir refleksle gole izin vermedi, bir diğerinde ise Cikaleshi kaleciyle karşı karşıya kalmasına rağmen golü atamadı.
Bursa maçın son dakikalarına doğru 2 pozisyon üretebildi. Birinde Akhisar defansı kafayla kornere atmayı başardı, diğerinde de kaleci Fatih uzak direğe doğru giden topa adeta uzadı, parmaklarıyla çıkardı.

***

Manu'nun kendi yarı alanından alıp, rakiplerini birer birer geçip, kara tren gibi gidişi, maçın akılda kalan hareketi oldu. Son dokunuşunda ayağından çok açması, kalecinin çıkıp topu kontrolüne almasına neden oldu. Yüzdü yüzdü kuyruğuna geldi, orada gol şansını kaybetti.
İki takımında galibiyete ihtiyacı varken, hızlı bir oyun oynanmasına rağmen, yine de az pozisyona girilmesi ilginçti. Beraberliğe rağmen kümede kalmak için hala bir umut var Akhisar için ama bu oyunuyla şansa da çok ihtiyacı var. Şans da yanında olursa 4 maçın 3 tanesini kazanabilir.