Yukatel Denizlispor, 2020'ye çok zor bir başlangıç yapsa da ve fikstür dezavantajına sahip olsa da, deplasmanda Galatasaray'dan puan alabilecek şansları yakaladı ancak 2-1 yenilmekten kurtulamadı.
Sezonun ikinci yarısı öncesi Ziraat Türkiye Kupası maçları vardı. Denizlispor, çekilebilecek en zor kurayı çekmiş ve Trabzonspor ile eşleşmişti. Perşembe günü Trabzonspor deplasmanında sahaya çıktı. 3 gün sonra da Galatasaray ile deplasmanda karşılaştı. Bir de bunlar yetmezmiş gibi dinlenmeye vakit bulamadan evine dönecek ve Trabzonspor ile rövanş maçına çıkacak. 1 hafta içinde 2 Trabzonspor, 1 Galatasaray maçı... Böylesine zorlu bir süreçte başarılı olmak hiç de kolay bir şey değil. Galatasaray da kupa maçına çıktı ama Denizlispor'dan 1 gün önce oynadı ve evine döndü. Çok büyük bir avantaja sahip idi.
***
Her şeye rağmen, Denizlisporlu oyuncular ellerinden geleni yaptılar. Bir topları direkten döndü, beraberliği getirecek fırsatları yakaladı. Basit hatalar ve Muslera'nın başarılı kurtarışları yüzünden fırsatları değerlendiremedi. Özellikle farkı 1'e indiren golü attıktan sonra, rakibi tamamen panikledi, defansta açıklar vermeye başladı. Rodallega'nın güzel pası, Balıkesirspor'dan sezon başında alınan Beşiktaş altyapılı Sedat'ın kaleciyle karşı karşıya kalmasını sağladı. Çaprazda olsa da iyi bir vuruş golü getirebilirdi. Çok çok kötü vurdu, auta attı. Pas verme olanağı da vardı. Önceki takımında kendisini çok izledim. Beğendiğim bir oyuncu ancak bu sezon pek forma şansı bulamadı. Bunun verdiği bir baskı, kötü şutu getirdi.
***
Rodellega elinden geleni yaptı. Serbest vuruştan bir şutu, çataldan döndü. Güzel gollük paslar attı.
Daha yeni, sezon arasında BB Bodrumspor'dan alınan 20 yaşındaki Muhammet ilk maçına çıktı. 59. dakikada Mustafa Yumlu'nun yerine girdi, 5 dakika sonra Galatasaray gibi bir takıma golünü attı. Bundan daha gösterişli bir başlangıç olamazdı, Süper Lig kariyerine.  
 
Ci Group Buca 2020'ye hızlı başladı

Ci Group Buca, sezonun 2. yarısına ve aynı zamanda 2020 yılına güzel bir giriş yaptı. Deplasmanda oynadığı Çankaya FK'dan sonra evinde Erzin Spor'u da yendi ve hanesine toplam 6 puan yazdırdı.
Buca'nın sahası bakıma alındığı için, karşılaşma İzmir Atatürk Stadyumu'nda oynandı. Dengeli bir maç oldu. İki takım da birbirine üstünlük kuramadı. İlk yarı 1-1'lik beraberlikle sona erse de, mücadelenin son bölümünde atılan 2 golle, Ci Group Buca sahadan 3-1galip ayrıldı.
***
Sarı lacivertli takımın yediği ilk gol çok çok basitti. Önce gereksiz bir faul yapıldı. Orta sahaya yakın bir yerden, Erzin Sporlu oyuncu, defans arkasına koşu yapan arkadaşını gördü. Topu hemen oyuna soktu ama ne Kaan kaçabildi ne de pas güzel atıldı. Her ne kadar ev sahibi takım hemen kapatmış olsa da, pas kısa düştü. Kaan göğsü ile topu aldı, önünü boşalttı, şutunu çekti, golünü attı. Hemen ardından kazanılan penaltı ile beraberlik geldi.
***
Karşılaşmanın 5. dakikası idi. Sağ kanattan defans arkasına atılan pasa Bucalı oyuncu hareketlendi. Konuk takımın oyuncusu ise olduğu yerde kaldı ve hakemin ofsayt bayrağını kaldırmasını bekledi. Kaldırmayınca itiraza başladı. Devam eden oyunda içeriye gönderilen topa yapılan vuruş, üst direkten döndü. Yere de çarpan meşin yuvarlak, kaleden uzaklaştı. Sonrasında itirazlar yine yoğunlaştı, ofsayt yüzünden. Ama ilginç olan şey, pozisyonun içinde olan futbolcu, ofsayt olup olmayacağını görebileceği bir konumda değildi. Amatör bir oyuncunun bile asla yapmayacağı bir davranış örneği sergilenmiş oldu.