Geçen haftanın en yaralı takımı Denizlispor, sahasında kendi gibi yaralı Trabzonspor'u konuk etti.
İlk maçtan ders almış bir takım vardı sahada. Öncelikle çok koştu ve savaştı. Sonrasında ise rakibine çok fazla alan bırakmadı ve alan daralttı. Tam saha baskı yapıp, bordo mavili takımın rahat çıkmasını engelledi, uzun toplara zorladı. Hatta son dakikalarda bile baskı yapmayı başardı.
Oyuna iyi başladı. Arka arkaya ataklar ve bu sayede pozisyonlar buldu. Etkili olan taraf olsa da, ikinci yarıda bunu Trabzonspor'a kaptırdı. 
***
Teknik Direktör Robert Prosinecki, 64. dakikada sarı kartı bulunan Bakalorz'u çıkarıp, yerine Sacko'yu oyuna aldı. O sırada VAR yüzünden oyun durmuştu. Oyun başladı, Sacko sahil kenarında yürüyormuş rahatlığı içine girince ayağındaki topu arkasından gelen oyuncuya kaptırdı. Bu oyuncunun arkasından koşup düşürdü ve 67'de sarı kartı yedi. Bundan 1 dakika sonra da, maçta olduğunu anladı, topu arkasından gelen oyuncudan saklamak istedi. Bu sefer de çok abarttı ve kollarını açıp, rakibin yüzüne doğru hamle yaptı. 2. sarıdan kırmızı.
Bu dakikadan sonra Trabzon baskısını daha da arttırdı ama gol atmayı başaramayınca, karşılaşma 0-0 beraberlikle sona erdi.
***
Yeni transfer Pantilimon göz doldurdu. 2.03 m. boyunda. Uzaktan çekilen toplarda çok rahattı. Zıplasa, ellerini geçtik, kafası bile üst direğin yüksekliğini geçer. Yakın mesafeden yerden giden toplarda ne kadar başarılı olabilir, bunu göremedik. Ancak şimdilik ilk maçı olmasına rağmen güven verdi.
Bergdich'in pozisyon almasını beğendim. Topla bazen güzel oynadı bazen de ufak tefek hatalar yaptı. Onun hakkında karar vermek için bir kaç maç izlemek gerekir. Bir pozisyonda rakibi önünden giderken, arkadan düşürmeyi düşünmedi, yaklaşıp, topa ayak uzatıp, atak kesti. Yapılması gereken bu iken, ülkemizde genellikle düşürüp, sarı kartı yemeyi tercih ediyorlar. Ancak son dakikalara doğru ceza alanı içerisinde rakibine yaptığı müdahalede penaltıya sebebiyet verebilirdi. Yatsın kalksın hakeme dua etsin.
Recep çalışkandı, elinden geleni yaptı. Sagal da bende olumlu bir intiba bıraktı.
***
Hakem Volkan Bayarslan, maçta öne çıkarabileceğim bir isimdi. O kadar çok ve o kadar basit pozisyonlara faul çaldı ki, maçın önüne geçen kişi oldu. Oyunu çok fazla durdurdu, maçın freni oldu adeta. Tartışılacak penaltı kararları vardı. Bir tanesini yukarıda yazdım.  38. dakikada ise Nwakaeme ceza alanı içerisinde yerde kaldı, daha doğrusu kendini yere attı. Bayarslan penaltı düdüğü çaldı hem de tereddütsüz. VAR devreye girdi, penaltı iptal oldu. Bir temas vardı ceza alanı içerisinde ama bunda Trabzonlu oyuncunun da suçu vardı. Topla oynamak isteyen oyuncunun önüne geçmeye çalışıyor. Burada topla oynamak değil amacı, rakibinin topla oynamasını engellemek. Futbolda amaç toptur. Topu bırakıp da rakibe müdahale etmenin her türlüsü yasaklanmalıdır.  Fakat bu tür hareketler futbol içinde çok oluyor ve başa çıkmak da zor. En azından gol tehlikesi olan durumlarda bu engellenmeli. Kurallarda yok, konmalı.
***
Abdulkadir Parmak rakiplerinden çok güzel sıyrıldı, defansla karşı karşıya kaldı. Sol tarafta Abdurrahim top istedi ve aldı ama ofsayttaydı. İyi bir oyuncu bu pozisyonda belli olur. Çünkü defans eksik yakalanmışken, çok geniş alan varken, yapması gereken ofsayta girmeden kale hizasına doğru paralel koşmak, iki defans oyuncusu arasından atılan pasla arkaya sızmak ve kaleci ile karşı karşıya kalmaktı. Bunu Rıdvan Dilmen çok iyi uygulardı ve böylelikle goller atar, yıldız olurdu.

Bandırmaspor zorlansa da kazandı

Ligin yeni ekibi Royal Hastanesi Bandırmaspor ile Akhisarspor karşı karşıya geldi. Bandırma’da, bağlı olduğu il olan Balıkesir’i aratmayacak bir rüzgar vardı. 
Karşılaşmaya Akhisarspor protesto ile başladı. 30 saniye civarında oldukları yerde durdular. Bandırmaspor vasat bir oyun sergiledi. Konuk takım ise rakibinden çok daha fazla pozisyona girdi, kaleyi daha fazla yokladı. 
19. dakikadaki del Valle'nin golünden sonra Akhisarspor üstünlüğü yavaş yavaş eline aldı, atak üstüne atak yaptı. Son vuruşlarda kaleyi tuttursa da çok etkili olamadı. Ev sahibi, maçtan 1-0 galip ayrıldı.
***
Gözler Akhisarspor'un gençlerindeydi. Bu hafta da sırıtmadan oynadılar. Özellikle Ali Kaan şutlarıyla gole çok yaklaştı ama kaleci Gökhan kalesini başarıyla korudu.
Vrsaevic soldan çok atağa kalktı, Erkan arkasına çok kaçırdı. Erkan’a yeterince  destek gelmedi, teknik direktör Serdar Bozkurt önlem alamadı. Vrsaevic'in finali iyi sonlandıramaması onu bal yapmayan arı konumuna soktu.