Küme düşme hattına saplanan Yukatel Denizlispor’un, giderek sonları yaklaşan ligde her maça puan alma hedefiyle çıkması gerekiyor. Cuma akşamı bunu gerçekleştirme olasılığı oldukça azdı çünkü rakibi şampiyonluğa oynayan Beşiktaş idi. Ama ne olursa olsun yine de en azından 1 puan almayı başarmalıydı.

***

Yeşil siyahlı takımın evine mutlu dönmesinin sadece bir yolu vardı, o da katı defans yapmak. Antalyaspor bu metotla hem Galatasaray'dan hem de Beşiktaş'tan puan almayı başarmıştı. Maça da böyle başladı. Kendi yarı alanına çekildi, toplu bir şekilde defans yaptı. Ancak oyuncuların fazlaca kale önüne doğru kaymaları yüzünden kanatlar boş kaldı. Bu sebepten rakibine çok pas yapma imkânı sundu. Nadiren ileriye çıkıp pres yapmayı denedi. Bu zamanlarda da Beşiktaş topu kalecisiyle oynadı. Hızlı hücumu tercih etmedi, yavaş oynadı.

Yavaş oynanan tempoda konuk takımın istediğine çok daha rahat ulaşacağını düşünürken, Mustafa Yumlu kendisinden beklenmeyecek bir hata yaptı. Uzaklaştırmak istediği topu Larin'in ayağına attı. O da kendisinden beklenmeyecek derecede güzel bir vuruş çıkardı, çaprazda olmasına rağmen gol atmayı başardı.

***

Mustafa Yumlu'yu senelerdir takip ederim. İlk defa bu sezon onu kötü gördüm. Takımı gibi kendisinde de büyük bir düşüş var. Çok sakatlanan bir oyuncu. Bu maçta yine sakatlık yaşadı ve ilk yarıyı bitiremeden çıkmak zorunda kaldı.

***

Siyah beyazlı takım defans hatalarının tekrarlaması sayesinde, 2 gol daha bularak devre arasına 3-0 üstünlük ile gitti.

***

Mücadele 45 dakikada bitmişti. Salı günü Beşiktaş'ın lig maçı olduğu için, skoru yeterli bulacak, tempoyu yükseltmeyecek, yorulmaktan, sakatlanmaktan ve kart görmekten kaçınacaktı. Denizlispor ise yenilgiyi kabullenecek, güvenliği elden bırakıp gol atmak için yüklenmeyecek, skorun büyümemesi için uğraşacaktı. Öyle de oldu. Pozisyon olarak kıt, orta saha mücadelesi şeklinde geçen bir yarı izledik, ilk yarı skoru maçın skoru olarak puan hanelerine yazıldı.

***

Bu karşılaşmada görüldü ki, Horozların defans kapasitesi de çok düşük. Oyuncular performanslarının çok aşağısında. Bir takım için en önemli şey defans gücüdür. Kalan haftalarda bu yönünü ileriye taşımalılar. Aksi halde küme düşmeleri kaçınılmaz olur.