Gençlerden kurulu Menemenspor, evinde ilk 10'u 30 yaş üzeri olan ama tecrübeli oyunculardan kurulu Altay'ı konuk etti. 
***
İlk yarı Altay oyuna hakim gibi görünse de kaleye gitmekte ve pozisyon bulmakta zorlandı. Menemenspor tam tersine daha fazla kaleye gitti, golü de buldu.
Tempo yavaştı. Ev sahibi takımın defansta boş alan vermemesi, konuk takımın ise düşük viteste oynaması başlıca sebepleriydi.
Menemenspor yapabileceğini yaptı, rakibini durdurmak adına. İyi kapandı. Hızlı hücumlara çıktı. Tehlikeler yaşatıp, gol atmayı başardı. Farkı da arttırabilirdi.
Altay yapılması gerekeni yapamadı. İleriye top taşımakta zorlandı, ağır hareket edildi, gereksiz boş paslar yapıldı. Üstüne, orta saha oyuncusu Scuk, defansın yanına gelip, top almaya kalktı, orta sahada bir adam eksik oynattı. Pası alındığında, rakip oyuncuyu da eksiltmek gerekir; en verimlisi budur. Scuk etkisiz kalınca da ikinci yarıya çıkartmadı teknik direktör Yücel İldiz. 
Defanstan iyi top çıkarılamayınca Kappel ve Regattin de durdu. Onlar durunca 62 dakika oyunda kalan Paixao'nun ayağına neredeyse top değmedi. 
İlk pozisyonu 27. dakikada yakaladı. Kappel müsait pozisyonda cılız vurdu.
***
İkinci yarıya geride başlayan Altay, yavaş yavaş oyunu ceza alanı önüne yığdı, önce beraberliği sonra da galibiyeti getiren golü atarak, karşılaşmadan 2-1'lik üstünlükle ayrıldı. Bu yarı çok hareketli oldu. Siyah beyaz televizyondan, renkli televizyona geçiş yapıldı adeta.
Menemenspor, ilk yarıda alan vermemişken, bu sefer işler değişti. İyi defans yapamadı, üzerine çok getirtti, ceza alanına çok sokmaya başladı, adam adama oynayamadı. Pozisyon olarak ilk yarıdan arda kalmadı, tek farkı gol atamamasıydı.
Siyah beyazlı takımda teknik oyuncu Regattin göbeğe kaydı. Pek bir işe yaramadı. Gnanduillet oyuna dahil oldu. Yıpratıcı bir oyuncu. Çok koşuyor, boyu uzun ve güçlü. Ziya atik, Erhan tecrübeli. Bu kişilerin oyuna girmesi, rakibinin skoru koruma isteği ile birleşince goller geliverdi.
***
Yukarıda rengarenk televizyondan bahsetmiştim. Sinirler gerildi. Biri küme düşmemek istiyordu, küme düşme hattındaydı; diğeri şampiyon olmak istiyordu, zirveyle puan farkı biraz fazlaydı. Her iki takım oyuncuları da baskı altındaydı. Sertlikler oldu, 2 kırmızı kart çıktı. 
Erhan Çelenk'e neden kırmızı çıktığını anlayamadım. Bana göre faul bile yapmamıştı. Daha dikkatli izlemem gerekiyor sanırım. Olantunbosun'un kırmızısı da biraz ağırdı benim için. Son dakikalarda hızlı hücuma çıkan oyuncuya kasti faul yapıp düşürüsen, kızması gayet normal olur. Profesyonelce karşılamalıydı, kalkıp iktirdi. Sarı kartla geçiştirilmeliydi. 
Rasheed, Özgür ile kafa kafaya çarpıştı. Sağlık ekibi müdahale etti. İkisi de kalktı ama Rasheed ayakta duramadı. Sanırım başı dönüyordu. Sedyeyle çıkardılar. Kısa bir süre sonra kendine gelmiştir mutlaka.
***
Öne çıkaracağım bir oyuncu olmadı ama pozisyon vardı. İlk golde kaleci Burak, Rasheed'le karşı karşıya kaldığında soluna atladı topu görmeden. Ya tutarsa misali. Oysa hızla Rasheed'in üzerine koşmalı, açıyı kapatmaya çalışmalıydı. 

Balıkesirspor skoru koruyamadı

Balıkesirspor, evinde Ümraniyespor'u konuk etti. Sahada futbol oynandığını göremedim desem, yanılmam. Sürekli faul yapıldı, sürekli sakatlıklar oldu, sürekli top taca gitti, sürekli pas hataları yapıldı, sürekli oyun durdu. Maçta tek heyecan yaşayanlar bu maça bahis oynayanlardır.
***
Gol şansa kalmıştı. Bu şansı Balıkesirspor yakaladı. Öne geçince Ümraniyespor yavaş yavaş dizginleri eline almaya başladı. Son dakikalarda artan baskı beraberlik golünü getirdi.
Sakatlanan kaleci Atilla'nın yerine giren 19 yaşındaki altyapı patentli Yiğithan, o ana kadar kalesini başarıyla korumuşken, topa hatalı çıkması gol yemesine neden oldu.
İkinci yarı Balıkesirspor hiçbir varlık gösteremedi. Sanki deplasmanda oynayan takımdı. Uzatmalarda direkten dönen top sayesinde beraberliğe bile sevinmiş olmalılar. 
***
Maçta dikkatimi çeken şey, geçen sezonu İzmir'de geçiren oyuncuların çokluğu idi. Doğa, Oğuzhan, Abdulhamit, Ercan, Turgut Doğan, Mustafa Mutlu ve Okan Derici... Bu 7 oyuncudan kimisi Menemenspor, kimisi Altay ve kimisi Altınordu'dan transfer edildi. Bucaspor alt yapılı Batuhan da kadroda olan oyunculardan biriydi. Başka var mı bilemiyorum, sadece bu kişileri tanıyorum.