Erken rezervasyon nedir?
Tüm dünyada uygulanan ve ülkemizde de son yıllarda oldukça ilgi gören erken rezervasyon, nisan-ekim ayları arasında planladığınız bir tatil varsa, onu aylar öncesinden satın alarak çok daha ekonomik bir tatil yapmanızı sağlayan bir sistemdir. Erken rezervasyon kampanyası ile yaz sezonunda “lüks” olarak tanımlayabileceğiniz bir tatili, indirimli fiyatlarla ve avantajlı ödeme seçenekleri ile satın alma imkanı bulabilirsiniz. Böylece hayalini kurduğunuz tatili, yaz sezonunda yaşanan “yer kalmadı” engeline takılmadan, daha avantajlı fiyatlarla gerçeğe dönüştürebilirsiniz.

Erken rezervasyon kampanyaları ne zaman başlar?
Erken rezervasyon kampanyaları, aylık dönemler halinde gerçekleşir. İlk dönem genellikle kasım-aralık aylarında başlar. İndirim oranları her ay güncellenerek bir sonraki döneme geçilir. Aylık periyotlar halinde devam eden kampanya, yaz sezonunun başlangıcında sona erer.

En uygun tatil için erken rezervasyonu ne zaman yapmalısınız?

2024 Bayram Dönüşü Trafik Tedbirleri Artırıldı 2024 Bayram Dönüşü Trafik Tedbirleri Artırıldı

En yüksek indirim oranlarının sunulduğu erken rezervasyonun ilk dönemi, genellikle tatil rezervasyonu için en avantajlı dönem olarak kabul edilir. “En uygun tatil için erken rezervasyonu ne zaman yapmalıyım?” sorusunun cevabı da buna bağlı olarak genellikle ilk dönemdir. İlerleyen dönemlerde otellerde sunulan fiyatlar değişebilir ve indirim oranları kademeli olarak azalabilir.

Editör: Haber Ekspres