Evlerimiz, robotların yardımıyla daha akıllı ve etkileşimli hale geliyor. Uzmanlar, ev işlerini yapacak robotların 10 yıl içinde hayatımıza gireceğini ve evdeki işlerin yüzde 39’unu üstleneceğini öngörüyor.

Temizlik robotları çok yaygınlaştı

Son dönemde en çok rağbet gören robotların başında temizlik robotları geiyor. Bu robotlar zeminleri süpürmek, paspaslamak ve hatta pencereleri temizlemek için kullanılabiliyor. Bazıları haritalama ve navigasyon yeteneğine sahiptir, bu da tüm evinizi kendi başlarına temizleyebilecekleri anlamına gelir.

Çeşme'de masalsı bir düğün | Aynur Tattersall ve Mehmet Öğütçü evlendi Çeşme'de masalsı bir düğün | Aynur Tattersall ve Mehmet Öğütçü evlendi

Temizlik robotlarında fiyatlar nedir?

Zemin ve yan duvar temizliği yapan 150 bin TL'lik robottan sadece evdeki belli boyuttaki çöpleri toplayan bin 500 liralık robota kadar birçok temizlik robotu mevcut. Genel olarak orta segmentteki bir temizlik robotu 5 bin ile 15 bin lira arasında değişmektedir. Google Alışveriş'te bulunan fiyatlardan en uygununu kendiniz için seçebilirsiniz.

Yemek pişirmek artık kolay

Bu robotlar, basit görevlerden karmaşık gurme yemeklerine kadar her şeyi yapabiliyor. Bazıları önceden programlanmış tarifleri takip edebilirken diğerleri size adım adım rehberlik edebiliyor hatta sizin için yemek pişirebiliyor.

Mutfak robotlarında fiyatlar nedir?

Son 20 yıldır çok yaygın olarak kullanılan karıştırıcı, blender, çarpıcı, hamur yoğurma makinesi ve airfryer gibi robotların dışında fiyatları 45-50 bin TL'ye kadar çıkan talimatlara uyarak yemek pişiren robotlar mevcut. Google Alışveriş'te bulunan fiyatlardan en uygununu kendiniz için seçebilirsiniz.

Kişisel asistan robotlar revaçta!

Bu robotlar, programınızı yönetmek, randevularınızı takip etmek ve hatta alışverişinizi yapmak için kullanılabiliyor. Dokunmatik ekranlar yardımıyla çalıştırılabildikleri gibi sesli komut sistemini kullanarak bütün işleri kolaylaştırıyor. 

Kişisel asistan robotlar ne kadar?

Eğlence amaçlı da kullanılan bu robotların fiyatı basit işleri gören 2 bin TL'lik robotlardan 4 milyon TL'ye çıkan insansı robotlara kadar çıkabiliyor. Google Alışveriş'te bulunan fiyatlardan en uygununu kendiniz için seçebilirsiniz.