Kovid-19'dan dolayı ertelenen Altay maçından sonra, şiddetli bir deprem, yıkılan binalar, hayatını kaybeden insanlar, İzmir'de cumartesi günü oynanacak 3 tane Süper Lig ve 1. Lig maçlarını iptal ettirdi. Federasyon hemen iş başına geçti, ertelemeleri çok erken yaptı. İyi iş çıkardı. 
Hayatımda yaşadığım en şiddetli depremdi. 10 saniye daha sürse, can kaybı çok çok yüksek olabilirdi. Kaliteli bir sitede oturan meslektaşım Kübra'nın halini hatırını sordum netten. Apartmanı toz duman içinde kalmış, çatlaklar oluşmuş. Kendini hemen dışarıya atmış toz bulutu içinde. Binaya hiç kimseleri sokmuyorlarmış. Şaşırdım. Öylesine özenle yapılmış, pahalı dairelerin bulunduğu bina, nasıl olurda bu hale gelir, anlayamadım. Sadece eski binaların yıkıldığının söylenmesi, yalnızca şehir efsanesi ve gerçeği yansıtmamakta, bunu anladım. Lüks ve pahalı olmasına kanmamalıymış ne yazık ki.
***
Yoğun bir gün geçireceğimi ve aynı gün üst üste 3 maç izleyip, köşe yazacağımı düşünürken, avare kaldım. 3 büyüklerin maçını pek fazla izlemem ama bu sefer Galatasaray'ın maçını izleyip, değerlendirmesini yapmak istedim. Virüsün kasıp kavurduğu bu zamanlarda gezip dolaşmak olmaz, bir şeylerle uğraşmak gerekir, güvenli bir ortamda. 
İzlediğim maçlar genellikle çok durgun oluyor. Şansıma Galatasaray ile Ankaragücü karşılaşması da öyle oldu. Konuk takımın 10 civarı eksiği vardı, onu anlayabilirdik. Beraberlik de bulunmaz bir nimetti onlar için. Düşük tempo işine gelirdi. Ev sahibi takımın mutlaka galip gelmesi gerekirdi, üst sıralardan uzaklaşmamak için. Tempoyu yükseltmeliydi ancak niyeti yok gibiydi.
***
Sarı kırmızılı oyuncular hem basit hem de çok pas hatası yaptılar. Atılan paslar çok yavaştı. Yavaş hareket edildi. Pas almaya az adamla gidildi. Böyle olunca marke edilmeleri kolay oldu. Marke edilmeleri kolay olunca da kaleye rahat gidemediler, pek de pozisyon bulamadılar. Çizgiye indiler, kafalarını kaldırıp bakmadan kale içine topu attılar, kimsenin olmadığı yere gitti. 1 kere güzel paslaşma, 1 kere kafayı kaldırıp, içeriye bakma, golü getirdi ve ilk yarının son saniyelerinde ev sahibi takımın öne geçmesini sağladı.
İkinci yarıdaki oyuncu değişiklikleri ile kıpırdanmalar oldu. Topla buluşturulamayan ve sahada takımını 1 kişi eksik gibi oynatmak zorunda kalan Diagne'nin yerine orta sahaya Arda alındı. Ayaklarına hakim, topu çok iyi saklamayı başarabilen bir oyuncu. Sonrasında yine teknik yeteneklere sahip Feghouli de girince, oyuna daha iyi hükmedilmeye başlandı. Emre Akbaba'nın girmesiyle de ideal bir üçlü oluştu orta sahada. Net pozisyonlar yakalandı, gol bulunamadı. Ama bu ideallik, bu karşılaşma için geçerli. Diğer maçlarda ne olur bilemem. Bileceğim şey, bu oyunla maç kazanmak zor olur, şampiyonluk getirmez. Fatih Terim'in bir çare bulacağını düşünüyorum.
Omar da sağ kanattan çok ileriye çıktı, kaleciyle bile karşı karşıya kaldığı oldu, pas atmayı yeğledi. Pasları o kadar kötüydü ki, amatör lig oyuncusunu andırdı.
***
Ankaragücülü oyuncular ilk yarıda rakiplerinden daha iyi paslaştı, gole daha çok yaklaştı. İkinci yarıda ise çok basit pas hataları, çok kötü ortalar etkisiz kalmalarına neden oldu. Gole yaklaştıkları da oldu. Örneğin kaleci Okan asist yaptı (!) ve Bolingi'ye alda at dedi, Bolingi de 'ben boş kaleye atmam' (!) karşılığını verip, koskoca kale yerine, auta vurdu.

Balıkesirspor farklı mağlup

Geçen hafta Balıkesir ekibi Bandırmaspor, Adana ekibi Adana Demirspor'u evinde ağırlamış, çok üstün oynadığı maçta, 3-0 yenilmişti. Bu hafta da yine Balıkesir ekibi Balıkesirspor, Adana ekibi Adanaspor'u konuk etti, o da üstün oynadı, o da 3-0 yenildi. 
Kaliteli ayakları olmasına rağmen, kaleye gitmekte çok zorlandı Balıkesirspor. Basit pas hataları, basitçe kaptırılan toplar çok frenledi.
*** 
Adanaspor, iyi alan kapattı, rakibinin kalesine gelmesine izin vermedi. Atağa kalktı, 2 gol buldu, öne geçti. Bundan sonra da 'hiç kolay pozisyon vermez' dedim, tersi oldu. 
İlk yarının son çeyreğinde özellikle ev sahibi takım kaleye gitmeyi, pozisyon bulmayı başardı, gol atmayı başaramadı. 
İkinci yarıda da karşılıklı ataklar vardı, net pozisyonlar yakalandı. Golü atan yine konuk ekip oldu.
***
Balıkesirspor'da Emir ve İsmail'in şık hareketleri görülmeye değerdi. Ama bal yapmayan arı gibiydiler. Biraz daha pişerlerse, iyi yerlere gelebilirler.