İçine girdiği mali sıkıntıları aşamayan Atlas Global Hava Yolları'nın sahibi, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy'un ikiz kardeşi Murat Ersoy, şirketin iflası için başvuruda bulundu
Atlas Global Hava Yolları beklenen acı son gerçekleşiyor. Şirketin sahibi Murat Ersoy iflas başvurusunda bulundu. Başvuruda şirketin tasfiye sürecine girdiği belirtilirken, tüm çalışanların işten çıkarıldığı, servislerin ve yemek hizmetlerinin durdurulduğu belirtiliyor. Şirketin üç aydır maaş ödemediği çalışanlara da işe gelmeyin diye tebligat gönderildi.
İflas başvurusunda bulunan Atlas Global'in 200 milyon dolar civarında borcu olduğu, bu borcun 100 milyon dolarının bankalara, kalan kısmının ise başta İstanbul ve Antalya havalimanları olmak üzere, havalimanlarına, akaryakıt şirketlerine, Eurocontrol'e ve çalışanlara olan borçlardan oluştuğu belirtiliyor.

Ulusal Kalite Hareketi

Türkiye Kalite Derneği (KalDer) tarafından; mükemmelliğin temel kavramlarını benimsemek ve hayata geçirmek amacıyla yürütülen Ulusal Kalite Hareketi, Türkiye'deki otomotiv tedarik sanayisinde yaygınlaşmaya devam ediyor. Bu kapsamda; ulusal ve uluslararası şirketlerinin ihtiyaçları doğrultusunda otomotiv aksesuarları üreten Koza Otomotiv, KalDer üyeliği ile Ulusal Kalite Hareketi'ne katıldı. Koza Otomotiv, ulusal kalite bilincinin yaratılması, geliştirilmesi ve toplam kalite yönetimi ile Mükemmellik Modeli uygulamalarının yaygınlaştırılmasının ilk adımı olarak görülen Ulusal Kalite Hareketi üyeliği ile sektörün önemli oyuncuları arasında yer alma misyonunu taçlandırmayı amaçlıyor.

Uzmanlık alanı

Tüm dünyada tarım ve gıda sektörünün artan stratejik önemiyle birlikte, genel medyada "Tarım Gazeteciliği" ayrı bir uzmanlık alanı olarak gelişme gösteriyor.
Ne var ki, söz konusu gelişmenin aynı zamanda kamuoyunda çokça tartışılmaya başlanan sektörel ve mesleki bilgi eksikliğine ve dolayısıyla bilgi kirliliğine yol açtığını gözlemliyoruz. Bu çerçevede doğru ve yerinde soru sorabilmek, tarım ve gıda sektörü hakkında gerçekçi ve güncel bilgi sahibi olmak, sektörel uzmanlar ile düzenli iletişim sağlayabilmek, sektörel gelişmeleri analize tabi tutarak haber yazabilmek gibi mesleki sorunları ele almak ve geniş bir platformda tartışmaya açmak maksadıyla, Tarım Gazetecileri ve Yazarları Derneği (TAGYAD) bir Çalıştay düzenliyor. Çalıştay; Tarım ve Orman Bakanlığı Kampüsü - Atatürk Konferans Salonunda, 29 Şubat 2020, Cumartesi günü, saat: 13.30'da gerçekleşecek.

Ancak denetim önler

Elektrik Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu bir açıklama yaptı. 7'den 70'e denildiği gibi sıradan bir konuttan, dev işletmelere kadar herkesi ilgilendirdiği için özetini paylaşmak istedim. İzmir'in Konak ilçesinde bulunan özel bir hastanenin çatı katında 9 Şubat 2020 tarihinde meydana gelen yangın, alınması gereken acil durum önlemlerini bir kez daha gündeme getirdi. Kamuya açık binalarda elektrik tesisatlarının uzman elektrik-elektronik mühendisleri tarafından periyodik olarak kontrol edilerek, eksikliklerinin hızla giderilmesi gerekir. Benzer şekilde yangın algılama ve uyarı sistemlerinin de sürekli olarak çalışır vaziyette tutulması için bakım ve onarımlarının Yapı Elektronik Sistem ve Tesisatları İşletme Sorumlusu mühendisler tarafından yapılması gereklidir. Elektrik tesisatlarının standartlara ve yönetmeliklere uygun tesis edilmemesi, işletme ve bakımına da önem verilmemesi yangınların oluşması kaçınılmazdır. Can ve mal güvenliğinin sağlanması için binalarda elektrik tesisatının uzman elektrik-elektronik mühendisleri tarafından projelendirilmesi ön şarttır. Tesisin yapımında standartlara uygun malzeme seçilmeli, işletmeye alırken deneyimli elektrik-elektronik mühendisleri tarafından tesisat kontrolü yapılmalıdır. Eğer bina yüksek gerilim trafo abonesiyse, işletme aşamasında trafolara ilişkin her türlü bakım faaliyeti Yüksek Gerilim İşletme Sorumlusu uzman mühendisin gözetiminde gerçekleştirilmeli; elektrik tesisatı, topraklama tesisatı ve yıldırımdan korunma sistemlerinin periyodik kontrolleri de düzenli olarak uzman elektrik-elektronik mühendisleri tarafından yapılmalıdır.

DİP EKSPRES

30 Ünite Öğrenci Evi

Türkiye'de bir ilke imza atarak gayrimenkul sektöründe yeni bir dönemin kapılarını aralayan Erkanlı Holding'in yatırım amaçlı öğrenci evi projesi Univa, 2020 yılına hızlı bir giriş yaptı. Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Kampüsü'nün yanında yer alan ve 705 adet yatak kapasitesine sahip olan Univa Kocaeli projesinde geçtiğimiz ay 30 ünite öğrenci evinin satışı gerçekleştirildi.
C Serum mucizesi

Her ürünüyle kadınların farklı ihtiyaçlarına cevap veren Sinoz Kozmetik, yeni ürünü C Vitamini Serum ile kadınların ışığını parlatmaya hazır. Serum, yoğun C vitamini içeriği sayesinde her mevsim bakımlı görünümün habercisi oluyor. Profesyonel ürünleriyle global markalarla yarışan Sinoz Kozmetik, yeni çıkardığı C Vitamini Serum ile kadınların cildini dışardan besliyor, ciltteki lekelenmelerin önüne geçiyor. Kullanım önerisi: Sinoz C Vitamini Serumu, göz çevresi hariç temiz cilde uygulanır. Günde iki defa kullanılabilir. Gece temiz cilde ve gündüz makyaj yapmadan önce kullanılabilir. Serum sürüldükten sonra yüzde ısı artışı hissi normaldir. İçilmez, göz ile temasından kaçınılmalıdır. Oda sıcaklığında muhafaza edilir. İlaç değildir.