Trendyol Süper Lig’de bitime adım adım yaklaşılıyor. 34’üncü haftası geride kalırken 93 puanlı Galatasaray, liderliğini sürdü. Kadıköy’de oynanan derbide ise Fenerbahçe Beşiktaş’ı 2-1’lik skor ile mağlup ederek liderlik takibini sürdürdü. Trabzonspor 58 puan ile 3’üncü sırada yer bulurken, 52 puanlı Başakşehir 4, 51 puanlı Beşiktaş ise 5’nci sırada yer aldı.

EN FAZLA KAZANANLAR EV SAHİPLERİ

Süper Lig’de 34 hafta boyunca oynanan 34 haftalık raporda oynanılan karşılaşmalarda ev sahibi takımların üstünlüğü dikkat çekti. Oynanan 339 karşılaşmada 155 kez ev sahipleri kazanırken, 95 kez deplasman takımları galip geldi. 89 karşılaşma ise beraberlik ile sonuçlandı.

339 KARŞILAŞMADA EN FAZLA 2-3 GOL OLDU

Oynanan 339 karşılaşmada 75 maç 0-1 arası skorla biterken, 167 karşılaşma ise 2-3 gollük skorlarla kazananları belirledi. 92 maçta 4 ile 6 gol olurken, 5 karşılaşma ise 7 ve daha üzeri gole şahit oldu.

MAÇLAR GENELDE 1-1 BİTTİ

Yayınlanan maç raporunda karşılaşmaların yüzde 21,27 1-1 skor ile berabere biterken, 2-1, 2-0 ve 1-0’lık skorlar maçların en fazla tamamlandığı skorlar oldu.

EN FAZLA GOL SON ÇEYREKTE OLDU

Karşılaşmaların 112 tanesinde ilk 15 dakikada gol olurken, 113 karşılaşmada 15-30, 173 karşılaşmada ise 30-45 arasında gol sesi çıktı. İkinci yarılarda ise 45-60’ncı dakikalar arasında 136 karşılaşmada, 60-75’nci dakikalarda 144 karşılaşmada ve maçın son çeyreğinde ise 252 karşılaşmada gol sesi çıktı.

GOL KRALLIĞINDA ZİRVEDE ICARDI VAR

Ligde zirvede yer alan Galatasaray’ın golcüsü Mauro Icardi kaydettiği 21 golle gol krallığı zirvesinde yer alırken, Fenerbahçe’nin Boşnak golcüsü Edin Dzeko ise 20 golle ikinci sırada yer aldı.

EN GENÇ TAKIM RİZESPOR

25,2’lik yaş ortalaması ile en genç takım Çaykur Rizespor olurken, 25,6’lık ortalama ile Hatayspor Rize’yi takip etti. Ligin en yaşlı ortalamaya sahip takımı ise 29,3’lük ortalama ile İstanbul ekibi Pendikspor oldu.

BEŞİKTAŞ ZİRVEDE YER ALDI

34 haftada 6 teknik direktör ile en fazla teknik direktör değiştiren kulüp Beşiktaş oldu. Sezona Şenol Güneş ile başlayan siyah beyazlı ekip şu anda Serdar Topraktepe yönetimde sezonu tamamlayacak. Beşiktaş’ın ardından 4’er teknik direktör değiştiren Konyaspor, İstanbulspor ve Fatih Karagümrük 2’nci sırada yer aldı. Galatasaray, Fenerbahçe, Hatayspor ve Çaykur Rizespor ise sezona başladıkları teknik adam ile devam ediyor.

FENERBAHÇE EN PAHALI TAKIM OLDU

201,45 Milyon Euro’luk bedelle Fenerbahçe ligin en değerli takımı oldu. 193,63 Milyon Euro’luk bedelle Galatasaray ise ikinci sırada aldı. Ligin son sırasında bulunan ve küme düşen İstanbulspor ise 7,80 Milyon Euro’luk bedelle son sırada bulundu.

EN FAZLA SARI KART GÖREN İSİMLER

Çaykur Rizespor forması giyen Emirhan Topçu ve Alanyaspor forması giyen Richard çıktıkları 31 karşılaşmada 11 kez sarı kart görerek en fazla kart gören isimler oldu. Sivasspor’dan Rey Manaj ve Fenerbahçe’den Bright Osayi Samuel ise 10’ar kez sarı kart görerek ikinci sırayı paylaştı.

EN FAZLA KIRMIZI KART GÖREN İSİMLER

Fatih Karagümrük forması giyen Ryan Mendes ve Adana Demirspor ve Ankaragücü forması giyen Ertaç Özbir 2’şer kırmızı kart görerek en fazla oyundan atılan isim oldu.

KADRODA OLMAYACAK İSİMLER

Abdullah Avcı 10. kez Trabzon'a kupayı götürmek istiyor! Abdullah Avcı 10. kez Trabzon'a kupayı götürmek istiyor!

Ligin 35’nci haftasında ise Samsunspor’dan Moryke Fofana ve Landry Dimata, Kayserispor’dan Mehdi Bourabia, Adana Demirspor’dan Andreaw Gravillion, Alexandru Maxim, Başakşehir’den Emirhan İlkhan, Kasımpaşa’dan Mamadou Fall, Konyaspor’dan Bouly Junior Sambou ve Valon Ethemi, Pendikspor’dan Sequeira ve Arnaud Lusamba, Antalyaspor’dan Ramzi Safuri ve Beşiktaş’tan Al-Musrati önümüzdeki hafta kart cezalarından dolayı forma giyemeyecekler.

Editör: Adnan Karabulut