İYİ Parti'de sular durulmuyor. 5. Olağan Kurultay'da Müsavat Dervişoğlu'nun genel başkanlığa seçilmesi sonrası başlayan istifalar sürüyor.

Gaziemir ilçe başkanı ve yönetim kurulunun istifa etmesinin ardından Bornova ilçe başkanı ve yönetimi de istifa etti.

BAYRAKLI İLÇE YÖNETİMİ İSTİFALARIN ARDINDAN DÜŞTÜ

Bornova'nın ardından Bayraklı İlçe Yönetimi de istifa etti. İlçe Başkanı hariç 27 ilçe yöneticisinden 22’si görevinden ve partiden istifa ettiği açıklanırken, Bayraklı İlçe Yönetimi düştü.

BİR İSTİFA HABERİ DE ÖDEMİŞ'TEN

İstifa rüzgarı sürerken son haber Ödemiş'ten geldi. 31 Mart Yerel Seçimlerinde İYİ Parti Belediye Başkan adayı olan Güven Kılıç, partisinden istifa ettiğini açıkladı.

BİRSEN YILMAZ: YOL BİTTİ, İNANÇ BİTTİ

İYİ Parti Bornova İlçe Başkanı Birsen Yılmaz ileç binasında yaptığı açıklamayla partiden istifa ettiklerini bildirdi.

Partiye olan inançlarının bittiğini vurgulayan Birsen Yılmaz, "Maalesef yol bitti. İnanç bitti, güven bitti, umut bitti. Gönlümüzde İYİ Parti bitti. Bugün gönül ve vicdan rahatlığıyla, ama gönül kırmadan veda ediyoruz. Söylenecek çok şey var ama, sadece "hoşçakalın" demekle yetineceğim. Burada bulunan İYİ Parti Bornova İlçe Yönetim Kurulu İYİ Parti'deki tüm görevlerimizden ve parti üyeliğinden istifa ediyoruz." dedi.

Basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi: 

“İYİ Parti Kurucu Üyesi olarak başladığım siyasi hayatımı bir buçuk yıldır Bornova İlçe Başkanı olarak devam ettirdim. Bu süreçte gerek parti içi, gerekse genel ve yerel seçimler olmak üzere çok sayıda seçim çalışması yürüttük. Başarımız kamuoyunun takdiridir ama gece gündüz demeden, güneş, yağmur demeden, sokak sokak, ev ev çok ama çok çalıştığımızı gönül rahatlığıyla söyleyebilirim. Gönül gözü açık olanlar bizi gördü, duydu, bildi.

İnanarak çıktığım bu yolda vicdan ve gönül rahatlığı ile bugüne kadar görevimi yürüttüm. Biz Atatürk ve Cumhuriyet sevdalılarıyız. Bu mücadeleyi bugüne kadar İyi Parti çatısı altında inanarak yürüttük. Seçimler geçirdik, kongreler atlattık... Çok şey yaşadık, çok şey gördük ve geldik bugüne. Bugün İYİ Parti ile yol ayrımındayız. Duyguluyum, hüzünlüyüm ve üzgünüm. Evimden daha çok bu çatı altında zaman geçirdim. Evimi, çocuğumu ihmal ettim ama Partimi ihmal etmedim.

Maalesef yol bitti. İnanç bitti, güven bitti, umut bitti. Gönlümüzde İyi Parti bitti. Bugün gönül ve vicdan rahatlığıyla, ama gönül kırmadan veda ediyoruz. Söylenecek çok şey var ama, sadece "hoşçakalın" demekle yetineceğim.
Şunun bilinmesini isterim; Atatürk ve Cumhuriyet sevdamız ve mücadelemizi tertemiz alın terimizi dökerek ayak bastığımız her coğrafyada sürdürmek her zaman için değişmez yaşam düsturumuz olacaktır.

İyi Parti'ye veda ettiğim bugün İlçe Başkanlığı bütçesi ile ilgili de bilgi vermek isterim; 1.5 yıl önce kasasında 50 TL ile devraldığımız Bornova

İlçe Başkanlığı'nı, bizden sonra gelecek olan yönetime 229.000 TL ile devretmenin haklı gururunu da yaşıyorum.

Bu karar oluşumunda; Partide yaşanan süreçleri değerlendirip umutsuzluklarını paylaşan, Divan Başkanlarımız ve Yönetim Kurulu Üyelerimizle yoğun bir değerlendirme süreci yaşadık. Büyük çoğunluğunun telkinleri, istekleri ve önerileri ile böyle bir yol ayrımına geldik.

Birkaç eksikle Yönetim Kurulumuzun burada olduğunu söyleyebilirim. Bugüne kadar birlikte mücadele ettiğimiz, yol yürüdüğümüz, bugün de yan yana, omuz omuza olduğumuz kader arkadaşlarımı, yol arkadaşlarımı da kalbi sevgilerimle selamlıyorum.

Burada bulunan İYİ Parti Bornova İlçe Yönetim Kurulu İYİ Parti'deki tüm görevlerimizden ve Parti üyeliğinden istifa ediyoruz.

Kamuoyuna saygıyla duyururuz.”

BORNOVA GENÇLİK KOLLARI BAŞKANI DA İSTİFA ETTİ

İYİ Parti Bornova Gençlik Kolları İlçe Başkanı Alperen Dağdelen de yaptığı yazılı açıklama ile istifa ettiğini duyurdu.

Devlet Bahçeli en sevdiği şarkıyı açıkladı Devlet Bahçeli en sevdiği şarkıyı açıkladı

GAZİEMİR İLÇE TEŞKİLATI İSTİFA ETTİ

Gaziemir İlçe Başkanı Can Salgur, İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri ve  Gaziemir Belediye Başkan Adayı Sedat Dağ istifa etti.

Basın açıklamasını okuyan, İYİ Parti Gaziemir İlçe Başkanı Can Salgur şunları söyledi;

"Kuruluşunda katılmış olduğumuz Cesurlar hareketi’nde bizlere layık görülen tüm görevleri teşkilat bilinci ve siyasetin bir ekip işi olduğu şiarına dayanarak, eksiltmekten çok kazanma içgüdüsü ile gerek parti içi, gerek ise parti dışı muhalefete rağmen elimizden geldiğince ve mümkün olduğunca dik durmaya çalışarak, partimize ve partimiz adına temsil ettiğimiz mevkilerin kurumsal kimliğine saygınlık kazandırmak adına vargücümüz ile mücadele ettik.

Yerel yönetimler seçimlerine 5 kala, Partimiz içi demokratikleşmenin mihenk taşı olan il/ilçe kongrelerimiz sonucu delegenin iradesi ile seçilmiş olan il başkanımızın görevden alınması ile sonuçlanan görevden alma, dizayn etme çabasına şahit olduğumuz noktada, 3.yol olarak çıktığımız siyaset sahnesinde, mevcut hükümetin getirmiş olduğu ucube sisteme baş kaldırmak isteyenler olarak demokrasinin ayaklaraltına alınması teşkilatımızı derinden yaralamış, iyileşemez hale getirmiş, partimize olan inancımızı yitirmemize sebep olmuştur.

Partimizin tüm teşkilatlarının insanüstü çalışma azmine rağmen yerel seçimlerde almış olduğu sonuç, seçmen ve parti tabanımızın nezdinde bir değişim olması gerekliliğini doğurmuş, 27 Nisan’da yapılan olağanüstü kurultayımızda değişim çabalarımız sonuçsuz kalmıştır. Mevcut düzen içerisinde doğru ve başarılı siyaset üretme ortamı olamayacağına inanarak

İYİ Parti'den ayrılma kararı aldığımızı kamuoyuna duyurmak isteriz."

Editör: Sude Kula