Memleket Partisi, beklentilerin altında kalan 31 Mart yerel seçimlerinin ardından genel merkezini kapatarak dijitale geçiş yapma kararı aldı.

Genel merkez boşaltıldı, seçim otobüsü logoları söküldü

Geçtiğimiz günlerde küçülme kararı alan Memleket Partisi, somut adımlar atarak Ankara'daki genel merkez binasını boşalttı. Genel merkezin kapısına kilit vurulurken, partinin seçim otobüsündeki logolar da söküldü. CNN TÜRK muhabiri Ece Altup, genel merkez önünden yaptığı açıklamada, "Sokakta bir sessizlik, sakinlik hakim diyebiliriz," ifadelerini kullandı.

Dijital platformda yeni dönem

Parti, seçim döneminde Muharrem İnce tarafından kullanılan otobüsün logolarını da kaldırarak dikkat çekti. Otobüs üzerinde sadece plakada bir yazı kaldı, bu da aracın İnce'nin seçim aracı olduğunu belirtiyor. Memleket Partisi'nin bundan sonraki süreçte dijital platformlara daha fazla odaklanacağı belirtildi.

Türk Savaş Gemileri, Yunanistan'ı rahatsız etti Türk Savaş Gemileri, Yunanistan'ı rahatsız etti

Seçim sonuçları ve tasarruf tedbirleri

31 Mart yerel seçimlerinde yalnızca yüzde 0,17 oy alabilen Memleket Partisi, bu başarısızlığın ardından tasarruf tedbirleri almaya karar vermişti. Genel Başkan Muharrem İnce, "Masraflarımızı mümkün olduğunca kısma kararı aldık," diyerek tasarruf sinyallerini vermişti. İnce, dijital çağın gerekliliklerine vurgu yaparak, "İletişim olanaklarının bu kadar arttığı dijital çağda siyaset yapma araçlarının değişmesi de bir zorunluluk," ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: Haber Merkezi