Pazar günü TFF 1. Lig'de İzmirli iki takım Ekol Göz Menemen ve Altınordu, deplasmanda sahaya çıktılar. İkisinin maçı da 1-0 bitti ama Menemenspor Adana Demirspor'u yenmeyi başarırken, Altınordu  BB Erzurumspor'a mağlup oldu. İki maç da düşük tempoda oynandı ve futbolculardan çok sağlık görevlileri yoruldu. Çünkü önde olan takım zaman geçirmek için sık sık sakatlandı. Kendi sahasında oynayan takım için zaman geçirmek sorun olmadı ama deplasmanda oynayan, taraftar tarafından yuhalandı ve kötü tezahüratlara maruz kaldı.
Zamanı eritmek için yavaş davranmak, sık sık sakatlanmak bir kaç takıma has bir şey değil, Türkiye'de hemen hemen tüm takımların uyguladığı bir yöntem. Sahada güzel oynamak değil, istediğin skoru almak önemli.  
Menemen için 3 puan piyango gibiydi
Adana Demirspor, baskıyla başladı maça. Menemen rakibini yarı alanda karşıladı, iyi de yaptı. Çünkü geçen hafta İzmir'de Altınordu'ya kök söktürmüştü Volkan ve Berk ile. İkisi de hızlı oyunculardı ve boş alanlarda çok etkiliydiler. Bu sefer boş alan bulamadılar, varlık gösteremediler. Volkan sakatlanıp erken çıkmak zorunda kaldı gerçi. Berk ise boş alan bulamaması dışında, özel olarak Alberk tarafından marke edildi, oynamasına izin verilmedi .
Kalabalık defansı ADS (Adana Demirspor) kanat atakları ve ortalarla aşmak istedi. Kanattan gitti, ortaları ya yerini tutmadı ya da Menemenli oyuncular hepsini topladı. Topu alan karşısında hep sarı lacivertli bir oyuncuyu buldu.
Menemen dersine iyi çalışmıştı. Kolay kolay da hata yapmadı, rakibine geçit vermedi. Verdiğinde ki sadece bir kaç pozisyon, onda da kaleci Selmani başarılı oldu, kalesini gole kapattı.
***
ADS defansından Semih, geri pası vermek istedi ama kısa düştü. Mustafa Çeçenoğlu araya girdi, kaleciyi geçti, golü attı 36. dakikada. Bunun dışında Ali Özgün yapılan ortada bomboş pozisyonda, boş kale yerine auta vurdu. Golü atan Mustafa da ceza alanı içinde boş pozisyonda topu ağlara gönderemedi. Her ne kadar defansa kapansa da sarı lacivertliler zaman zaman oyunu dengeledi, farkı açabilecek pozisyonlar buldu.
Karşılaşmanın başında Ali Keten ve Ercan'da biraz özgüven eksikliği olsa gerek, rakip üzerlerine gelirken topu hemen taca attılar. Oysa bir şekilde topu rakip kaleye doğru vurabilirlerdi.
Alınan bu 3 puanla Menemenspor, düşme hattının dışına çıktı ve derin bir oh çekti.

Altınordu hedeften saptı

Altınordu puan kayıplarına BB Erzurum deplasmanında da devam etti. Her sezon değişen kadrosu yüzünden sistemi oturtmaya yeniden başlamak zorunda kalıyor, oturana kadar da atı alan Üsküdar'ı geçiyor.
Pas oyununda hala sorunlar var. Kaleci Erhan, eski kalecisi Erce'nin çok uzağında. Pas atarken bir tedirginlik var. Ersel de bu konuda çok sorun yaşıyor. Bu oyun sistemi, rakipleri tarafından ezberlendiği için de önlem alınıyor, pas yolları kapatılıyor. Kanatlar iyi işlemiyor. Bir tek Eskişehir maçında istediklerini yapabildiler, diğer maçlarda yokları oynadılar.
***
Erzurumspor karşısında da pozisyona girmekte çok zorlandı Şeytanlar. Kalelerinde baskı yediler. Çok pozisyon verdiler. Özellikle Poke net pozisyonları harcadı da fark olmadı. Buna karşın Altınordu'nun da gole yaklaştığı anlar oldu ama şutlar etkisizdi ve tercihler yanlıştı. Örneğin boştaki arkadaşına pas verip kaleciyle karşı karşıya bırakmak yerine şut çekildi.
43. dakikada atılan gol sonrası 2. yarı genellikle sakatlıklarla geçti. Erzurum skoru korumak için oyunu çok yavaşlattı, zamanı sağlık ekibini saha içinde koşturtarak tüketti. Son dakikalara doğru, sahanın en uzun boylu oyuncusu Sinan'ı ileriye gönderdi Hüseyin Eroğlu. Havadan uzun toplarla gol bulmaya çalıştı ama bu plan tutmayınca sahadan yenik ayrıldı.
***
Hedefi olan ilk 6 ile puan farkı 7'ye çıktı, küme düşme hattına girmekten ise averajla kurtuldu. Her geçen gün işleri daha da zorlaşıyor.