Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İzmir ile İstanbul arasında seyahat süresini 4 saate indirecek, İzmir-İstanbul YHT projesinin hızla sürdürüldüğünü açıkladı. İzmir-İstanbul arasında güvenli, konforlu ve hızlı bir ulaşım olanağı sağlayacak hattın 25 milyon kişiyi ilgilendirdiğini belirterek, “İzmir-İstanbul Otoyolu ile birlikte bu proje, İzmir’in ve güzergâhtaki şehirlerimizin kaderini değiştirecek.” dedi.

Söz konusu hattın devreye girmesiyle İzmir–Bursa arası seyahat süresinin 1 saat 45 dakikaya, İzmir-İstanbul'un ise 4 saate ineceğini kaydeden Bakan Yıldırım, “İzmir–İstanbul arası ulaşımda YHT ile saatleri kısaltıyor, yolculuğu bir keyfe dönüştürüyoruz. Vaat etmiyoruz, yapıyoruz.” şeklinde konuştu. İstanbul-Gebze arasındaki çalışmaların Marmaray projesi kapsamında yürütüldüğünü ve tamamlanmak üzere olduğunu da belirten Yıldırım, “Bilecik-Bursa arasındaki çalışmalar ise TCDD tarafından yürütülüyor. Bursa-Yenişehir kesiminde de bildiğiniz gibi 13 Ocak 2012 tarihinde yer teslimi yapmıştık. Şu anda dokuz adet tünelde inşaat çalışmaları sürmekte. Altyapıda da yüzde 35 gibi önemli fiziki gerçekleşme sağlandı. Yenişehir-Bilecik kesiminde de uygulama proje çalışmaları tamamlanmış olup ihale hazırlık çalışmaları devam etmektedir. Ağustos sonu ihale ilanına çıkılması planlanıyor.” dedi.

Bursa-Balıkesir-İzmir arasında planlanan hatla ilgili proje çalışmalarının, Marmaray’ı da yapan Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından yürütüldüğünü söyleyen Bakan Binali Yıldırım, tamamlanmasının ardından yapım için ihaleye çıkacaklarını söyledi. Proje için 4 bin kişinin çalıştığını belirten Yıldırım, hattın hizmete girmesinden sonra da bin kişiye istihdam sağlayacağının altını çizdi.


Editör: Haber Merkezi