Çevre yerleşimlerde sürdürülen yatırımları inceleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yapımı devam eden Özdere-Gümüldür İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi'ndeki inşaat çalışmalarını yerinde gördü. Kentin gözde turistik yerleşimlerinden Özdere ve Gümüldür'ün evsel atıklarını arıtacak Özdere'nin Kesre mevkiinde yapımı hızla devam eden arıtmanın, bölgenin çok önemli bir sorununu ortadan kaldıracağını belirten Başkan Aziz Kocaoğlu, çevre yatırımları konusunda Türkiye'ye örnek olan çalışmalarını sürdüreceklerini ifade etti. Göreve geldikleri tarihte Büyükşehir Belediyesi'ne bağlanan çevre yerleşimlerin hiç birinde arıtma olmadığını hatırlatan Başkan Kocaoğlu, "Şimdi ise arıtma sorununu çok büyük oranda çözdük. Özdere-Gümüldür arıtmamızın inşaatı da hızla devam ediyor. 2012 yılında tesisimizi çalıştırarak bu bölgemizdeki atıksu kirliliğini önlemek istiyoruz" diye konuştu. Ürkmez-Doğanbey Arıtması'nın da ihalesine çıktıklarını kaydeden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı sözlerini
şöyle sürdürdü: "Kısa süre içinde bu arıtmamızın da yapımına başlayacağız. Diğer taraftan Yeni Foça Arıtma Tesisi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Arıtma tesislerimiz sayesinde kıyılarımızı tümüyle koruma altına alarak sağlıklı bir çevre oluştururken turizmdeki elimizi de güçlendiriyoruz."

125 bin kişinin atığı arıtılacak

İZSU Genel Müdürlüğü yetkilileri, 8 milyon 987 bin liraya mal olacak Özdere-Gümüldür arıtmasının istinat perdeleri, havuz kazısı ile tesisin giriş yapısının inşaatının devam ettiğini bildirdi. Gelecek yılın Ağustos ayında tamamlanacak tesisin hizmete girmesiyle foseptiklerle toplanarak alıcı ortama verilen evsel atıklar biyolojik arıtmadan geçirilmiş olacak. 125 bin kişinin evsel atığını arıtacak Özdere-Gümüldür İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi'nde ayrıca koku giderim sistemi de yer alacak.

Editör: Haber Merkezi