Bornova Belediyesi, hem Bornova’nın hem de İzmir’in önemli geçiş noktalarından biri üzerinde yeralan ve yoğun olarak eczanalerin bulunduğu Ege Üniversitesi Hastanesi karşısındaki 11 ruhsatsız ya da ruhsata aykırı eklentisi bulunan yapıyı yıkıyor. Karayolları Bölge Müdürlüğü’nün kamulaştırma sahası içinde yeralan ve imar planlarında yeşil alanda kalan bölgedeki yapılar hakkında, bir süre önce İmar Kanunu’nun 32. ve 42. maddeleri doğrultusunda Bornova Belediyesi Encümeni tarafından yıkım kararı alınmıştı.

Bornova Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü de alınan karar doğrultusunda, 11 yapıyla ilgili işlem yaptı. Ruhsatsız ve ruhsata aykırı eklentileri bulunan yapı sahiplerine imar kanunun ilgili maddelerine göre gerekli uyarılar yapıldı. Söz konusu 11 yapının bir kısmında yıkımlar başlarken, bazılarında ise hukuki süreçlerin tamamlanmasının ardından yıkım işleminin gerçekleştirileceği belirtildi.

Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, bir yandan yaptıkları fiziki yatırımlarla ilçeyi geleceğe taşırken, bir yandan da ruhsatsız ve imar kanununa aykırı yapıları yıkarak yeni alanlar oluşturduklarını söyledi. Ege Üniversitesi Hastanesi karşısındaki alanda yapılan yıkım çalışmasıyla, çirkin görüntülerin ortadan kaldırıldığını söyleyen Başkan Sındır, “İmar Kanunu doğrultusunda belediye olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Daha güzel ve yaşanabilir bir Bornova için var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.

 


Editör: Haber Merkezi