Buca Belediyesi'nin KOSGEB ile birlikte düzenlediği kurslarda eğitim gören 60 kursiyerin sunduğu projelerden 5 tanesi kredilendirildi. Yeni dönemde Buca Belediyesi ile KOSGEB arasında imzalanan protokol ile yeni dönemde 120 Bucalı girişimci eğitilecek, projeleri değerlendirilecek.

Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı ile KOSGEB İzmir Güney Hizmet Merkezi Müdürü Mustafa Çanakçı, "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi" protokolünü imzaladı. Daha sonra Buca Belediyesi Meclis Salonu'nda seminere katılmak isteyenlere proje anlatıldı. Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, 27 bin lirası hibe, 70 bin lirası ise faizsiz ve 2 yıl sonra ödemeleri başlamak koşuluyla sağlanan kredilere geçen dönem başarılı projeler geldiğini söyledi. Projeleri tek tek incelediğini anlatan Başkan Tatı, "Bizim için en önemlisi Buca'daki her girişimcinin beraberinde çalıştıracağı kişilere, sağlayacağı iş imkanıdır. İstihdamın giderek zorlaştığı ülkemizde bu çabaları sonuna kadar destekleyeceğiz. Bizim için en büyük mutluluk bu olur" dedi.

5 girişimci kazandık

KOSGEB İzmir Güney Hizmet Merkezi Müdürü Mustafa Çanakçı bu dönem 30'ar kişilik sınıflarda toplam 120 kursiyeri eğiteceklerini söyledi. Geçen dönem eğitilen 60 girişimciden 5'inin kredi almaya hak kazanan projeler getirdiğini belirten Çanakçı, eğitimler sonunda yüzde 10 kredilendirmenin başarı sayıldığını söyledi. Çanakçı, "İlk girişimcilerimizden biri otomotiv yan sanayiye parça üreten, diğeri ise perde tasarımı ve bilişim sektöründe olan arkadaşlarımızın da içinde yer aldığı beş girişimci kredilendirildi. Ancak bizim hedefimiz eğitilen tüm girişimcilerin kredi alabilir projeler getirmesi" dedi.
 
Buca Belediyesi Kültür Müdürü Nuray Ömür yaptığı açıklamada Bucalı girişimcilere 24 saat teorik, 36 saat pratik olmak üzere 60 saatlik bir eğitim verileceğini söyledi. Ömür, başvuruların Buca Belediyesi Kültür Müdürlüğü'ne 13 Eylül Saat 17.30'a kadar kadar yapılması gerektiğini söyledi.

Editör: Haber Merkezi