Nihal Işık- Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nden Gündoğdu Meydanı'na kadar akşam saatlerinde aileleriyle yürüyen doktorlar ve sağlık çalışanları, 'Bakan istifa', 'Sağlıkta dönüşüm öldürür', 'Sorumlu Bakan Akdağ' sloganları attı. İzmir Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Erdener Özer, Bakan Akdağ'dan özür beklediklerini, ancak bunun gerçekleşmediğini belirterek, "Bundan sonra özür dilemeyi de kabul etmiyoruz. 7 maddelik taleplerimizi kabul etmeyen Bakan Akdağ, istifa etmeli. Grevimiz salı gününe dek sürecektir. Dr. Ersin'in hayatının değeri 1 günlük grev değildir. Bakan istifa edene kadar grevlerimiz devam edecek" dedi.

Onurumuzu zedeletmeyiz

Op. Dr. Suat Kaptaner, Türk halkının yoksulluğa mahkum edildiğini vurgulayarak, "Dr. Ersin Arslan, yoksullaştırılan, ezilen toplumumuzun kurbanıdır. Toplum bir paket makarnaya, yağa muhtaç edilmek isteniyor.  Toplumu aydınlatan tüm insanlara düşmanlık yaratılmaya çalışılıyor. Biz boyun eğmeyeceğiz. Dövseniz de , öldürseniz de boyun eğmeyeceğiz. Çünkü biz tıbbiyeliyiz. Çünkü biz Mustafa Kemal'in askerleriyiz" dedi. Op. Dr. Kaptaner sözlerine şöyle devam etti: "Bizlere 'biraz az kazansınlar, gözleri paradan başka bir şey görmüyor' diyorlar. Siyasi otoriteler eğer bir daha sağlık çalışanlarına bir söz söylesin, çalışan namussuzdur. Onurumuzu zedeletmeyiz."

Taksiler fotoğrafla gezecek

Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi asistan Dr. Anıl Tanburoğlu, "Bakan Akdağ'ın istifa etmemesi durumunda, kaç tane istifa dilekçesi verebileceğimizi, gösteririz. 23 Nisan'da Meclis önünde Dokuz Eylül Üniversitesi olarak hazır bulunacağız. İzmir Şoförler ve Otomobilciler Odası yetkilileri bizi arayıp, şehit arkadaşımızın fotoğrafını istedi. İzmir'de tüm taksiler Dr. Ersin'in fotoğrafı ile dolaşacak" dedi. Doktorlara CHP milletvekilleri Alaattin Yüksel, Mustafa Moroğlu, Musa Çam, Prof. Dr. Hülya Güven, Erdal Aksünger, Prof. Dr. Nurettin Demir de destek verdi.
Editör: Haber Merkezi