Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, CHP Çiğli İlçe Başkanı Nihat Gültekin ile çok sayıda vatandaş ellerinde Atatürk ve Türk bayrakları ile yürüdüler, Atatürk Anıtı’na çelenk sundular.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusunu yaşamak isteyen Belediye Başkanı Metin Solak, CHP Çiğli İlçe Başkanı Nihat Gültekin ile vatandaşlar sabah erken saatlerde buluştukları CHP ilçe binası önünden Çiğli Cumhuriyet Meydanı’na kadar ellerinde Atatürk ve Türk bayrakları ile yürüdüler. Yürüyüşe CHP il ve ilçe yönetim kurulu ile kadın ve gençlik kolları üyeleri, belediye ve il genel meclisi üyeleri, muhtarlar ile çok sayıda vatandaş katıldı.  Yürüyüş yapanlara, yoldan geçenler alkışlarla destek olurken, Çiğli Cumhuriyet Meydanı’nda sona eren yürüyüş bitiminde vatandaşlar ellerindeki çiçekleri Atatürk Anıtı’na koydular.  7’den 70’e her yaştan katılımın olduğu coşkulu törende Belediye Başkanı Solak ile İlçe Başkanı Gültekin Atatürk Anıtı’na çelenk sundular.

Değerlerlerimize sahip çıkıyoruz


Ülke bütünlüğünü korumanın herkesin asli görevi olduğunu belirten Başkan Metin Solak, “Büyük Önder Mustafa Kemal’in bizlere iki büyük emaneti var.  Bunlardan biri Türkiye Cumhuriyeti devleti diğeri de CHP’dir. Bu iki değere de sahip çıkıyoruz. Tarihe gömülmeye çalışılıyor ancak biz buna izin vermeyeceğiz” dedi.

CHP İlçe Başkanı Nihat Gültekin ise şöyle konuştu; “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir ancak bugün durum böyle değil. 23 Nisan da bu ülke bağımsızlığı kazanmış ve bizlere hediye edilmiştir. Bu önemli değerimize sahip çıkıyoruz ve Atatürk’e ve tüm silah arkadaşlarına sonsuz minnet duyuyoruz.”
Editör: Haber Merkezi