İzmir İl Genel Meclisi'nde yapılan başkanlık seçimini yeniden kazanan Serdar Değirmenci üç yıl daha görevde kalacak. Değirmenci, İzmir İl Genel Meclisi'nde beş yıl başkanlık görevini sürdüren seçilmiş ilk başkan olacak.

İl Genel Meclisi CHP Grubunda yapılan seçimde rakibi İlhan Bora karşısında 66 oy alarak Meclis Başkanlığına tekrar aday olan İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci, 1 Nisan 2011 tarihinde İl Genel Meclisinde yapılan seçimi de kazanarak 3 yıl daha görev yapacak. Meclis 1. Başkanvekili Ayla Eğit tarafından yönetilen oturumda CHP grubu Serdar Değirmenci'yi aday gösterirken, AKP Grubu ise Mehmet Akif Yenel'i aday gösterdi.

Kapalı Zarf usulü yapılan seçim sonucunda AKP adayı Mehmet Akif Yenel 46 oy alırken, CHP'nin adayı Serdar Değirmenci 85 oy alarak 3 yıl daha Meclis Başkanlığı görevini yürütecek. 125 Meclis üyesinin oy kullandığı Meclis Başkanlığı seçiminde 121 oy geçerli sayılırken, 4 oyda boş çıktı. Mevcut meclis başkanı Serdar Değirmenci bu sonuç ile aynı dönem içinde ikinci kez seçilen ve İzmir İl Genel Meclisi'ni beş yıl aralıksız yönetecek ilk seçilmiş başkanı oldu.


Tarafsız ve adil olacağım

İl Genel Meclisi Başkanlığı seçiminin ardından kısa bir konuşma yapan Meclis Başkanı Serdar Değirmenci, "İlk seçildiğim iki yıl önce bu kürsüden tarafsız ve adil olacağıma dair söz vermiştim. İki yıl içinde bu görevimi yerine getirdim. Yine aynı şekilde meclisi yönetmede adil ve tarafsız olacağım ama Atatürk ilke ve devrimlerinden, Anayasamızda ilk üç maddesinde değiştirilemez maddelerinde belirtildiği gibi laik sosyal hukuk devleti ilkeleri ve Cumhuriyet'in 80 yılda yarattığı değerlerin korunması doğrultusunda görevime devam edeceğim" dedi.


Başkanlık divanı da seçildi

Öte yandan aynı gün İzmir İl Genel Meclisinde görev süreleri dolan Meclis 1. ve 2. Başkanvekillerinin yanı sıra Divan Katipleri de seçildi.
Buna göre yapılan seçimlerde Meclis 1. Başkanvekilliğine CHP'li üye Vedat Aksoy seçilirken, Meclis 2. Başkanvekili ise yine CHP'den Devrim Çukur oldu.
Divan Katibi asil üyeleri CHP'den Özer Örnek ve Sabahat Şahoğlu seçilirken, yedek Katip Üyeleri ise yine CHP'den Canan Karaca Özkan ile Halil Kabasakal seçildiler.

Editör: Haber Merkezi