Evka-4 Spor Tesislerinde10 takımın katılımıyla gerçekleşen Köyler Arası 1. Bahar Dostluk Futbol Turnuvası sona ererken, kupa töreni Kayadibi Köyü’nde yapıldı. Törene, Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Ege Yörükleri Derneği Başkanı Mustafa Akar, merkezi Bayraklı olan Balıkesirliler Derneği Başkanı Erkan Uzun, Ege Yörükleri Derneği Yöneticisi ve Evka-4 Spor Salonu Sorumlusu Celal Koç, sporcular ve vatandaşlar katıldı.

En önemli şeyin dostluk ve kaynaşma olduğunu ve bu amaca ulaştıklarını söyleyen Ege Yörükleri Derneği Başkanı Mustafa Akar, ‘‘Bornova’nın kilimine bir desen de biz koyduğumuz için mutluyuz. İlçemize güzellikler katmaya devam edeceğiz’’ dedi.

İlk kez geldiği Kayadibi Köyü’ne hayran kaldığını söyleyen Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, ‘‘Ben şimdi Kamil Başkanımı çok kıskandım. Bornova’nın 12 köyü var. Bizim bir tane yok. Bir tanesini ödünçte olsa bize versinler’’ diye konuştu.

Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır ise Karabağ’ın bu sözlerine, ‘‘Bir tanesini bile vermeyiz ama ne zaman gelirseniz başımızın üstünde yeriniz var. Bu köyler hepimizin’’ diyerek karşılık verdi. Bu samimi diyaloğun ardından turnuvada mücadele eden bütün sporculara ve onlara destek verenlere teşekkür eden Başkan Sındır, centilmenlik içerisinde geçen turnuvada amaca ulaşıldığını belirtti.

Konuşmalardan sonra kupa törenine geçildi. Turnuvanın şampiyonu Balıkesirliler Derneği Takımı kupasını Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır’ın elinden aldı. 2. olan Kurudere Köyü’nün kupasını Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, 3. Kayadibi’nin kupasını ise Balıkesirliler Başkanı Erkan Uzun verdi. 

 


Editör: Haber Merkezi