Yrd. Doç. Dr. Üstünlüoğlu, İzmir Ekonomi Üniversitesi'nin Türkiye'de merkez olma yolunda aday üniversiteler arasında olduğunu açıkladı.
Türkiye'den 12 üniversitenin davetli olduğu seminerde İngilizce, Almanca, Italyanca, İspanyolca, Fransızca, Rusça, Portekizcenin Avrupa ortak çerçeve programlarına dayalı olarak ölçülerek değerlendirilmesi ve söz konusu sınavların Türkiye'de yaygınlaştırılması konusu üzerinde fikir alışverişinde bulunuldu.

Merkezi Frankfurt'ta bulunan Avrupa Dilleri Test Merkezi'nin seminer davetine katılan Yrd. Doç. Dr. Üstünlüoğlu, geçerliliği ve güvenilirliği çok yüksek olan bu sınav belgelerinin öğrencinin çalışma hayatında önemli yer tuttuğunu belirtti. Yrd. Doç. Dr. Üstünlüoğlu, "Kurulduğu yandan bu yana öğrencilerine ikinci yabancı dili zorunlu olarak öğreten ve en az 2 dilde yetkin mezun verme amacını güden İzmir Ekonomi Üniversitesi, öğrencilerin uluslararası yabancı dil sertifikası almalarını teşvik etmektedir. Bu yıl üniversitemizde verilmeye başlanacak olan İtalyanca, İngilizce, Fransızca, Rusça ve Almanca uluslararası sınav belgelerinin öğrencilerin iş bulma sürecine büyük kaktı sağlayacağına inanıyorum" dedi.


Editör: Haber Merkezi