Gaziemir Belediyesi'nin düzenlediği 15. Gaziemir Uluslararası Çocuk Şenliği'nin kortej yürüyüşü vatandaşlardan büyük ilgi gördü. Rengarenk kostümleriyle 8 ülkeden yüzlerce çocuk Gaziemirli yaşıtlarıyla birlikte korteje katılarak tüm dünyaya dostluk mesajı verdi. Sevgi Yolu'ndan başlayan kortejde, konuk ülke çocuklarının yanı sıra, şenlik boyunca Oyun Dünyası alanında renkli eğlenceler sunan İzmir Sanat Etkinlikleri Merkezi animatörleri de masal ve çizgi roman kahramanı kostümleriyle yürüdü.

Her yıl geleneksel hale gelen kortej yürüyüşünde Gaziemirli çocuklara; Azerbaycan, Bosna Hersek, Bulgaristan, Kuzey Kıbrıs, Litvanya, Makedonya, Romanya, Rusya ile Mersin ve Zonguldak'tan gelen 350 çocuk ile engelli sporcular ve özel eğitim merkezi öğrencileri de eşlik etti. Yöneliş Koleji Bandosu'nun marşları eşliğinde Türkan Saylan Caddesi'nden festival alanına ulaşan korteje Gaziemirliler büyük ilgi gösterdi.
 
İlk kortej heyecanı


Gaziemir Belediyesi etkinlikleri ile bu yıl ilk kez, yaşıtlarıyla 23 Nisan coşkusunu doyasıya yaşayan engelli çocuklar, Down Sendromu Derneği, Özel Sporcular, Çağdaş Önem Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencileri ile birlikte kortejde yerlerini aldı. Engelli çocukların çoğu, ilk kez kortejde bulunmanın heyecanını yaşadı, bayraklarını ellerinden bırakmadı.

Gıda Bankası Yardımlaşma Derneği Başkanı olan eşi Birsen Şenol ile yürüyüşe katılan Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol'a, Gaziemir Kaymakamı Şerafettin Tuğ, CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır, CHP Gaziemir İlçe Başkanı Umut Tekin, Volgograd Merkez Belediye Başkanı Şevetsov Yuri Mihayloviç, Gorajde Belediye Başkanı Muhammed Ramoviç, Kirkovo Belediye Başkanı Sali Ramadan, il genel meclisi üyeleri ile belediye meclis üyeleri de eşlik etti.


Editör: Haber Merkezi