Bucalı kadınların ekonomik, sosyal alandaki gelişimi ile sağlık sorunlarının çözümüne destek olacak çalışmalar yürüten İş ve Meslek Kadınları Derneği (Soroptomist Derneği) yöneticileri Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı'yı ziyaret etti. Ege Toplum Eğitim Merkezi (EGETEM) Başkanı Şehre Çimen ve yöneticiler, Dünya Emekçi Kadınlar Derneği Haftası nedeniyle 13 Mart'ta düzenlenecek etkinliğe Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı ve eşi Oya Tatı'yı davet etti.

Dernek Başkanı Çimen, merkezde kadınların eğitimleri ve üretime katkıları gerçekleşirken, çocuklarına da kreşte bakıldığına dikkat çekti. Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı'nın da desteğini isteyen Soroptomist Derneği yöneticileri, belediye ile birlikte ortak çalışmalar yapabileceklerini söyledi.
 
Yeni merkez açılıyor

Buca Kent Konseyi Başkanı Rezzan Gedik'in de katıldığı buluşmada, Buca köylerinde son dönemde kadınların üretim yaparak ekonomik olarak evlerine katkı sağladığına işaret eden Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, "Buca'da kurduğumuz ve geliştireceğimiz semt merkezleri ile kadınlarımızın ayakta kalabileceği çalışmalar yapıyoruz" dedi.

Buca Kent Konseyi'nin yeni bir merkeze taşınacağını söyleyen Tatı, "İş ve Meslek Kadınları Derneğimiz ile Kent Konseyimiz Buca'da birlikte önemli çalışmalar yapabilir" dedi.

Editör: Haber Merkezi