Bornova Belediyesi'nin hizmete sunduğu Naldöken Toplum Merkezi'nde çeşitli kursların yanı sıra, giysi ve eşya bankası hizmeti de verilirken, merkezin içinde bir de cemevi bulunuyor.

Bornova Belediyesi'nin, alevi yurttaşların ibadetlerini yerine getirebilmesi için hizmete açtığı Naldöken Kültür Merkezi'ndeki Cemevi'nde ilk cem töreni yapıldı. İlk cem töreni Alevi Dedesi Şükrü Özata'nın önderliğinde yapılırken, Naldöken Mahallesi sakinleri de törene büyük ilgi gösterdi. Törende alevi yurttaşlar, inançlarının gereğini yerine getirmenin mutluluğunu yaşadı.

Her kesime hitap ediyoruz


İlçede yaşayan herkesin fiziki ve sosyal ihtiyaçlarını karşılamak için çaba sarfettiklerini söyleyen Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, "Camilerimizin bakımlarını yapıyoruz. Alevi yurttaşlarımızın ibadetlerini yapabilecekleri mekanlar oluşturuyoruz. Kadınlarımız ve gençlerimiz için mesleki kurslar, çocuklar için dershaneler açıyoruz. Engelliler için geziler, paneller düzenliyoruz. Toplumun her kesiminin taleplerini, ihtiyaçlarını karşılamak için bütün birimlerimizle özverili bir biçimde çalışıyoruz. Bu kapsamda alevi yurttaşlarımızın inançlarını özgürce yaşayabilecekleri bir mekanı ilçemize kazındırmanın da mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

Editör: Haber Merkezi