Figen Bican- Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, birinci 5 yıllık başkanlık dönemini de kapsayan 8 yılını basın mensupları, belediye çalışanları ve meclis üyelerinin katıldığı geniş bir toplantıda anlattı. Karşıyaka Belediyesi Opera Binası'nda misafirlerini ağırlayan Başkan Durak, görevde oldukları 8 yıllık süreçte 250 projeyi hayata geçirirken bunların değerinin de 500 milyon TL'yi aştığına vurgu yaptı. Durak, bu zamana kadar söz verdiği yatırım ve projeleri fazlasıyla hayata geçirdiğini ifade etti.

Başkan Durak, "'Bir işi yapmanın sadece bir yolu, yapmamanın ise binbir yolu var' sözünü kendimize yol gösterici olarak aldık. İnsan odaklı olmaya özen gösterdik. Kenti bina yığını değil insanların yuvası yaşadığı yerler olarak gördük. İki dönem önce 2004 yerel seçimlerinden sonra çıkartılan 'ucube' olan 5212 sayılı Büyükşehir Belediye yasası ile Karşıyaka köşeye sıkıştırıldı. Göreve geldiğimizde önümüze koyduğumuz, rehberimiz olan 'yaşamdan alacaklı son yüz gülene kadar çalışacağız' yeminimizden bir milim bile sapma olmadı" dedi. Başkan Durak, kültürden turizme, eğitimden cadde ve sokakların yenilenmesine, müzelerden konut yapımlarına ve yatırımlarına kadar 8 yılda yaptıklarını anlattı.

Aylarca denetlendik, alnımızın akıyla çıktık


Belediyenin diğer belediyeler arasında örnek gösterildiğini, mali açıdan bir sıkıntılarının bulunmadığını anlatan Başkan Durak, "Borçsuz ama yatırım zenginiyiz. Yatırım olarak bu zamana kadar 500 milyon TL'lik yatırım yaptık. Bu bizim asli ama rutin görevimiz. Öncelikli verdiğimiz sözlerin hepsini tuttuk. Seçim beyannamemizde olmamasına rağmen birçok yatırımı hayata geçirdik. Zorluklar engeller yaşadık. Dahili ve harici bedbahların ihanet yüklü girişimlerini püskürttük. Siyaseten bize çelme takmak isteyenler oldu ama bunlara karşı yine mücadele ettik. İmzasız ihbar mektuplarına bile müfettişler geldi. Adeta bizim personelimiz gibi olan belediyeden çıkmayan müfettişlerin yaptığı denetim baskısından her zaman alnımızın akıyla çıktık. Her seçimde artan oy oranımız birilerini rahatsız etti. Biz belediyede rehaveti yasakladık. Önümüzdeki yerel seçimlerde her dört Karşıyakalı'nın üçünün oyunu almak için çalışıyoruz. Anlayışımız 'Söz konusu Karşıyaka ise gerisi teferruattır'anlayışı oldu" ifadelerini kullandı.

Yılmadık, bıkmadık çalıştık


"Gün oldu kendi partililerimizde bile kavga etme pahasına Karşıyaka için çalışmalar yaptık" diyen Başkan Durak, Karşıyaka'nın merkezi hükümetten ve yerel yönetimlerden zaman zaman yeterli desteği alamamasına rağmen pes etmeyip, yılmadan, bıkmadan var güçleriyle çalıştıklarını anlattı. Başkan Durak, Karşıyaka Tramvay Projesi da hayata geçti. Bu konuda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na teşükker ediyorum. Belediye olarak 5 yıl önce kavga dövüş imar planlarına Örnekköy'de stadı işletmeyi başardık. İmar planlarına işlenmiş tek spor alanı bizim sınırlarımız içerisindedir. Biz 'üniversitemiz yok' diyerek yine nazım imar planlarında üniversite alanı ayırdık. İnşallah yakın zamanda üniversiteye kavuşacağız. Bakanlığın projeleri arasında Mavişehir ve Karşıyaka'da yat marinaları var. Kentin en güzel yerlerini işgal eden Tersane'nin taşınması için çalışma başlattık. Mücadelemiz devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi'nin onayının ardından burada harikalar yaratacak çalışmalar yapacağız. Tam 8 yıldır inandığımız yolda kararlılıkla yürüyoruz. Bir çivi daha çakmak için bütün gücümüzle çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.    
Editör: Haber Merkezi