İzmir Ekonomi Üniversitesi'nden (İEÜ) yapılan yazılı açıklamaya göre, İzmir 2. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Altıtaş, İEÜ Hukuk Fakültesi öğrencilerine çocuk ağır ceza mahkemeleri ve çocukların karıştığı suçlara yaklaşım konusunda konferans verdi.

Altıtaş, çocuk ağır ceza mahkemelerinin, çocuğun önemi ve özelliğinden kaynaklı olarak, diğer ceza mahkemelerinden farklı özel mahkemeler olduğunu ifade etti.

Çocuk ağır ceza mahkemelerinin birincil amaçlarının çocuğu yargılayarak cezalandırmak değil, çocuğu korumak, onları kazanmak olduğunu belirten Altıtaş, bu nedenle yasaların bu alanda görev yapan mahkemelere koruyucu ve destekleyici kararlar verme yetkisi verdiğini söyledi.

Altıtaş, çocuk suçlarına ilişkin de değerlendirme de bulunarak, son dönemde çocuklarla ilgili özellikle uyuşturucu suçlarında büyük artış yaşandığını kaydetti.

Çocukların uyuşturucuyla ilgili suça karışmasındaki artışa dikkati çeken Altıtaş, "Çocuklarla ilgili özellikle uyuşturucu suçlarında önceki yıllara kıyasla 4-5 kat artış var. Hem uyuşturucu bağımlılığı hem de kurye olarak satışta çocukların kullanılmasında artış söz konusu" dedi.
Editör: Haber Merkezi