İzmir’de yeni açılan 5 trend mekan: Şehrin yeni yüzleri İzmir’de yeni açılan 5 trend mekan: Şehrin yeni yüzleri

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, vaatlerini gerçekleştirmek için düğmeye bastı. Proje tanıtım lansmanında ilk 180 gün için gerçekleştireceği eylem planıyla ilgili detaylara değinen Tugay, son olarak 25 bin sosyal konut projesi için çalışmalara başladı.

25 bin sosyal konut

Kentsel dönüşüm ve tasarım alanında yapılacak projelere başkan olur olmaz hız kazandıran Cemil Tugay şöyle konuşmuştu:

Şehrimizin 2050 yılına kadarki sürecinin planlaması gerekiyor. İzmir’in her yerinin 1/25 binlik planları yapılacak. Kendi planlama ekibime ve şu an İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde çalışan çok değerli plancı arkadaşlarıma güveniyorum. İzmir bunu başaracak. Yeni yerleşim alanları oluşturacağız. Bir süredir şehrimiz kendi kendine gelişiyor. Planlı yerleşim yerleri oluşturmuyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi 25 bin sosyal konut yapacak. Hepsinin çok kaliteli yaşam alanları olacak. Bunları yaparken kentimizin doğayla ilişkisini bozmayacağız. Doğal bize huzur veren, psikolojimizi düzelten alanlar olacak. Kırsal bölgeleri de planlayacağız. İzmir’i planlarken kendine yeten bölgeler olmasını sağlayacağız. Avrupa’da bağımsız yaşam hareketi kent ağı diye bir ağ var. İzmir’i bu ağa dahil edeceğiz. İnsanların daha rahat yaşaması için kentin yeniden planlanması çalışmaları yapacağız.

Deprem için erken önlem

İzmir'in deprem konusunda riskli bir zemine sahip olduğunun altını çizen Başkan Tugay, “Yenilenmiş deprem master planına ihtiyaç var. Bu çalışmayı yaptıktan sonra riskli olduğunu belirlediğimiz binaları dönüştürmek üzere her ne yapmamız gerekiyorsa yapacağız. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin tam uzlaşma ile yerinde kentsel dönüşüm planları var. İşleyiş piyasa koşullarıyla bozuldu. Türkiye’de dönüşüme finansal destek sağlamak için tüm seçenekleri araştıran arkadaşlarımız var. Ben Karşıyaka’da oturuyorum. Bütün binaları görüyorum. Her baktığımda Allah korusun deprem olur diye endişe duyuyorum. Ben hiçbir yurttaşımızın enkazın altında kalmasını istemiyorum. Dönüşüm en hızlı şekilde gerçekleştirilecek. Ege Şehir Planlama A.Ş. bu konuda tek yetkili olacak. İZBETON sadece yol gibi işlerle ilgilenecek. Deprem toplanma alanları, gıda ve su depolarının hazırlığı da master planında olacak” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi