Peskov, başkent Moskova'da güncel konulara dair gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Sırbistan'da 17 Aralık'ta yapılan genel ve yerel seçimlerin sonuçlarına karşı düzenlenen gösterilere işaret eden Peskov, "Olanlar, Sırbistan'ın meselesidir. Ülkede gerekli tüm tedbirleri alabileceğine inandığımız meşru yönetim var. Hiç kimsenin, özellikle de müttefikimiz ve ortağımız olan Sırbistan'ın iç işlerine müdahale etmedik ve müdahale etmeyi düşünmüyoruz." ifadesini kullandı.

Peskov, Sırbistan ile ilişkilere değer verdiklerini ve bu ilişkilerin çeşitli alanlarda gelişme imkanına sahip olduğunu söyledi.

Ülkedeki seçimlerde "ihlaller olmadığına" dair açıklamaların yapıldığına dikkati çeken Peskov, "(Yabancı güçler dahil) Üçüncü bir gücün Belgrad'da düzensizliği kışkırtma girişimlerini görüyoruz. Sırbistan yönetiminin yasal düzeni sağlayacağından şüphemiz yok." diye konuştu.

Avrupa 2023'te İklim Krizinin Tesirini Yoğun Olarak Yaşadı Avrupa 2023'te İklim Krizinin Tesirini Yoğun Olarak Yaşadı

Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in St. Petersburg kentinde yapılacak Yüksek Avrasya Ekonomik Konseyi toplantısı kapsamında Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile görüşme ihtimaliyle ilgili soruya "Böyle bir imkana sahipler." yanıtını verdi.

Kaynak: aa