Saat 17.00. Hava sıcaklığı 30 derecenin üstünde. Güneş altında gezmek tehlikeli. Böyle bir havada Manisa'da, Manisa FK ile Boluspor karşı karşıya geldi.

Manisa'da top koşturanlar bu havaya alışık olabilir diyeceğim ama ligin ilk haftası olması ve hazırlıkları farklı illerde yapması sebebiyle haksızlık etmiş olurum. Ev sahibi için çok da fazla avantaj sağlamaz.
***
Karşılaşma dengeli başlasa da Manisa FK etkinliğini zaman geçtikçe arttırdı. İkinci yarıya Boluspor daha iyi başladı, Oulare'nin 54. dakikada 2. sarıdan atılmasıyla dengeler değişti. Ev sahibi etkin görünse de 90+1'de golü konuk takım buldu ve müsabakayı 1-0 kazandı.
Oyun kalitesi çok ama çok kötüydü. Kaleyi bulan şut iki takım adına da 1'er taneydi. Biri gol olandı, diğeri de 90+5'te maç bitmek üzereyken, beraberlik golü için yüklenen siyah beyazlı takımdan Batuhan'dandı. Güzel vurdu ama kaleci Çağlar da çok güzel çıkardı.
***
Sıcak havada tempolu oynamak zordur ve teknik oyuncuların öne çıkması için ortam daha uygundur. Ancak Manisa FK'nın deneyimli teknik oyuncuları Erhan ve Nizamettin yokları oynadı. Diğerleri de onlara eşlik etti.
Boluspor eksik kaldıktan sonra daha çok koşmaya, daha hızlı ve çevik oynamaya başladı. Eksikliği hiç hissedilmedi. Bir bakıma kırmızı kart onları silkeledi, 3 puan almalarının önünü açtı.
***
14. dakikada Manisa FK öne geçti ancak VAR'ın uzun süreli incelemesiyle ince bir ofsaytı belirledi.
Naby Oulare'nin 54. dakikada rakibine müdahalesinde bana temas yok gibi geldi. 2. sarı kart çıktı. Maalesef sarı kartların VAR'a gitmemesi sebebiyle takımını eksik bırakmak zorunda kaldı. Aslında bu sarı kart olarak değerlendirilmemeli. Maçın sonucuna çok çok büyük etki ediyor. Mutlaka VAR devreye girmeli.
***
Geçen sezonun geneli ile bu maçı karşılaştıracak olursak, iki takım da küme düşme adayı olur. Sosyal medyada da böyle değerlendirme yapanlar olmuş. Ligin ilk haftası olması ve sıcak hava sebebiyle bu mücadeleye bakılarak karar vermek büyük hata olur. Yavaş yavaş tempoları ve oyunlarının kalitesi yükselecektir.

Altay iyi direndi, sonuç alamadı

1. Lig'de sezonu Altay ile Samsunspor İzmir'de açtı. Konuk takım karşılaşmayı 2-0 kazandı.
Karşılaşmada skoru tecrübe belirledi. İstatistiklere bakılacak olursa 1 tanesi dışında diğerleri birbirine çok yakın. Altay transfer yasağı yüzünden genç ağırlıklı kadroyla sahaya çıktı. Kaleye yakın bölgelerde, bu gençlerin tecrübesizliği yüzünden pozisyonlar harcandı. Samsunspor ise kaleyi bulan şutlarda 8'e 3'lük üstünlüğü sayesinde kazanmayı başardı.
Genel olarak ev sahibi ekip gençliğin verdiği güçle koşarak karşılaşmanın dengeli gitmesini sağladı. Samsunspor'da hızlı hücum oyuncuları, rakibinin yavaş savunma oyuncularının da sayesinde defans arkasına koşuları farkı getiren etken oldu. Bu sayede pozisyona girdiler, sadece 1 tanesini atabildiler.
Ahmet Sağat'ı Menemenspor'dan iyi tanırım. Ceza alanı dışarısından pek etkili vuramasa da birçok gol atmışlığı var. Genellikle direk dibine vuruyor, top yavaş da gitse bir şekilde ağlarla buluşuyor. 87. dakikada oyuna girdi, yanımda bulunan meslektaşıma bu özelliğini söyledim. 1 dakika sonra vuruşunu yaptı, kaleci uzandı ama yerden seken topa müdahale edemedi, fark 2'ye çıktı.