Manisa FK kötü gidişini Ümraniyespor deplasmanında da devam ettirdi ve sahadan 1-0 mağlup ayrıldı.

***
Karşılaşmaya hızlı başlayan taraftı. Soldan Sertaç'ın ceza alanına gönderdiği topa Kemal tamamladı, top direkten döndü.
7. dakikada defanstan çıkarken Tabekou'nun kaptırdığı topta gol geldi. Del Valle vurdu kaleci Metin yattı çeldi. Tamamlayan Alim oldu.
Golden sonra Manisa FK gol için bastırdı. Pozisyonlar buldu, kaçırdı. Kalesinde de pozisyonlar verdi.
Geride olan takımın genellikle daha atak olur. Burası tamamdı ama ceza alanı içerisine az adam girince, müsait pozisyonlar harcanınca puan alamadan evine döndü.
Ümraniyespor ligde lider. Bunun yanında ne mağlubiyeti var ne de yediği gol. Büyük başarı. Sadece 1 beraberlik aldı. Genel olarak güzel oynadı. Adam adama oynamaları dikkatimi çekti. Yakın markaja aldılar zaman zaman rakiplerini. Buna karşın kalelerinde net pozisyonlar gördüler. Gol yememeleri biraz şans oldu. Diğer taraftan da farkı daha açabilecek şanları buldular, sadece 1 farkla yetindiler.
***
Sertaç çok çabaladı solda. Asistlik paslar attı, kaleye şutlar çekti. Sonuç gelmedi.
Tabekou hızlı bir oyuncu. Bunu kullandı ama yeterli olmadı.
Valle hızı ve tekniğini zaman zaman konuşturdu, güzel hareketlerle çalımlar attı.

Karşıyaka düzlüğe çıkamıyor

Transfer yasağını kaldırıp, yeni oyuncularla lige giren Karşıyaka, 4. maçında kendi sahasında Ofspor karşısında da galibiyetle tanışamadı.
***
Müsabakada oyunun hakimi Karşıyaka idi. Daha atak oynadı, daha çok pozisyona girdi, daha çok gol kaçırdı. Fakat daha tam olarak takım olamadığını, oyuncuların birbirine uyum sağlayamadığını gördük. Oyun sistemi yok gibiydi. Defanstan rakip yarı alana topu getirdi ama burada çok sıkıştırdı. Hızlı pas yapamadı, oyunun yönünü değiştiremedi. Yumak oluştu, o yumaktan top çıkmadı. Karambol futbolu vardı sahada. Yanlış pas seçimleri, kaleye gitmeye, pozisyon bulmaya ve gol atmaya engel olan en büyük sebeplerden biriydi. Bu yönünü geliştirmesi lazım.
***
Ofspor, kendi yarı alanında bekledi, sahaya iyice yayıldı, defansını biraz ileride tuttu, alan daralttı, rakibine boşluk vermedi. Defans arkasına top attırmadı, adam kaçırmadı.
***
Net gollük pozisyonlar vardı. Her iki takım da galip gelebilirdi. Ama kalecilere pek iş düşmedi. Sadece Ofspor kalecisi Burak Sarı'nın 2 önemli kurtarışı vardı. Yakın mesafeden gelen topları iyi bir refleksle uzanıp, çıkardı. Bunlardan birinde Samican Keskin'in topu göğsüyle alıp, yere düşürmeden rövaşatayla çektiği şut, dünya genelinde nadir gördüğümüz hareketlerden biriydi.
Okan Yılmaz karşılaşmanın başlarında üst üste ofsaytta kaldı. Ama sonradan dikkat etmeye başladı fakat defans arkasına pek fazla pas atılamadı.
İlyas Kahraman Mustafa Aşan'ı örnek almışa benziyordu. Yere sağlam bastı, rakiplerini güçlü fiziğiyle durdurdu. Ama maçın başında arkadaşının alabileceği topa panik şeklinde müdahalesi ve kaptırışı, düşündürücü bir durumdu. Biraz baskı altında başladı sanırım ve bu sebepten heyecan yaptı.
Hakemler çok tepki aldı. Verdiği kararlara çok itiraz edildi. İki takımı ve taraftarları memnun edemedi.