Play-Off hattını çok yakından ilgilendiren bir karşılaşma... Manisa FK puan farkını indirme, Göztepe ise yerini sağlamlaştırma amacıyla çıktı sahaya. 

***

İlk yarıda pozisyon dahi yoktu. Bomboş bir 45 dakika izledik. İki takım da önce defans güvenliğini sağlamıştı. Defansta kalabalık, hücumda eksik. Böyle olunca kaleye yaklaşmaları bile mümkün olmadı. Orta sahada sürekli kaptırılan toplarla sürdü gitti.

İkinci yarı da aynı şekilde başladı. Öyle sıkıcıydı ki televizyon karşısına oturup da izleyenlerin dikkatleri başka yerlere kayabiliyor, sadece dinlemek de yetebiliyordu. Ancak 59. dakikada Manisa FK, Kaan Kanak'la gole çok yaklaştı, kaleci Arda Özçimen kornere çeldi. Korner paslaşarak kullanıldı. Ngalina defansına yardım etmek isterken kafayla dokundu ve kendi ağlarını sarstı. Oyunda yine değişen bir şey olmadı. Ta ki 69. dakikaya kadar.

Göztepe, üzerine gelen, defansı ileriye çıkaran takımlardan genellikle 3 puan almayı başardı. Fakat defansta kalabalık duranlara karşı ise puan kaybetmekten kurtulamadı. Bunun sebebi hızlı oyuncularının defans arkasına iyi sarkmaları ve golleri atmaları, buna karşın defansta 3 stoperle kalabalık durarak kolay pozisyon vermeyip, az gol yemeleri. Kapalı defansları açabilecek oyuncular kadrosunda yok. Boş alan bulamayınca tamamen etkisiz kalıyor.

Sarı kırmızılı takımın özelliğinden bahsetmemin sebebi, Manisa FK'nın yaptığı inanılmaz hata. 1-0 önde. Buna rağmen belki de ilk defa çok adamla rakip kaleye gitti ve defansı orta sahaya kadar çıkartıp, güvenliğini iyice azalttı. Rakibinin tam da istediği bir formasyona döndü. Ve uzun bir top, orta sahanın gerisinden koşuya başlayan Ngalina. Savunmayı arkasına takıp, kaleye yaklaştı. Yapılan hataya bir ek de kaleci Ömer Kahveci'den geldi ve kalesini terk edip, ceza alanı dışına çıktı. Çalımı yedi, boş kaleye vuruş yan direkten geri geldi.

Bu pozisyondan sonra karşılaşma tek kaleye döndü. Konuk takım beraberlik golü için yüklendi. 90+7'de ceza alanı önüne atılan uzun topa Ömer Kahveci yine hatalı çıkış yaptı. Hatasını anlayıp kalesine dönmek istedi ama ayağı kaydı. Atınç kafayla altı pasa aktardı, burada da Bayere Junior Loue topu ağlara gönderdi. Maç 1-1'lik beraberlikle sona erdi.

***

Siyah beyazlı takım haftaya başlarken Play-Off hattının 3 puan gerisindeydi. Ligin bitmesine 3 hafta kalmıştı. Ben galip gelmek için mücadele edeceğini düşünürken, beraberliğe razı bir oyun sergiledi. 2. yarı bir şeyler değişir dedim ama o da olmadı. Adeta beraberliği ister gibiydi, onu da buldu. Play-Off hattıyla olan puan farkı 5'e çıktı. Kalan 2 maçta bu farkı kapatması imkansız gibi bir şey. Çünkü hattın son basamağı için uğraşan takım sayısı fazla. Biri ikisi de maçlarını kaybetse, elbette kazananlar olacak ve Play-Off’u yar etmeyecekler. Süper Lig hayali sonlandı denebilir. 

Göztepe için beraberlik iyi sonuçtu. Ona göre oynadı. Rakibi de buna katkı verdi. Buna rağmen maç gitti gidecek derken, son anlarda istediğini aldı.  Play-Off’taki yerini kimseye kaptırmadı, kaptıracak gibi de görünmüyor.